FINALE

Feyenoordfan Arjan mist finale door eigen huwelijksfeest: 'Ik heb niks te vertellen'

Hij is Feyenoordfan, zijn vrienden zijn voor Feyenoord en zijn zoontje is voor Feyenoord. Maar toch zit Arjan niet voor de televisie als zijn club woensdagavond de finale van de Conference League speelt. Want Arjan gaat eindelijk trouwen. Met Anja. En tv-schermen op het trouwfeest? Dat wil zij niet.
Toen de datum voor de grote dag werd geprikt was er voor Arjan van der Stelt uit Gorinchem nog geen wolkje aan de lucht. "Ik had vooraf wel opgezocht of er op die datum iets was", vertelt hij over de voorbereiding. "Ja, er was de finale van de Conference League, maar dat stelde toen nog niet zoveel voor. Zeker niet toen die wedstrijd tegen FC Drita was geweest. Maar na de plaatsing voor de achtste finales had ik wel het idee van 'oh jee'."
Het idee om televisieschermen te plaatsen speelde na de gewonnen halve finale wel even door zijn hoofd. Maar daar was Anja niet voor te porren. "Het was het eerste dat ze zei: geen schermen. Het is mijn dag, dus dat gebeurt niet. Ik heb nu eenmaal niks te vertellen."

Uitstel door corona

Anja Duyzer en Arjan van der Stelt besloten drie jaar geleden om de 'sprong te wagen'. "Maar toen kwam corona", vertelt Anja op Radio Rijnmond. "Dus we hebben het feest al meerdere keren uitgesteld. Maar nu is het klaar. Het is ons feest. Het is een dag die je maar één keer kan doen. En je kunt wel schermen neerzetten, maar dan ben je wel weer negentig minuten kwijt van die 'mooiste dag'."
"Nee, aan nog een keer uitstellen heb ik niet gedacht", gaat Arjan verder. "Ik hou te veel van haar om haar dat aan te doen. Bovendien hebben we nu allebei nog ouders die helemaal gezond zijn. Dus we moeten het nu wel gaan doen."
Anja moet er alleen wel rekening mee houden dat ze Arjan af en toe even kwijt is. "Dan zoek ik gewoon een rustig hoekje op om even iets van de wedstrijd te zien."
"Dat is dan maar zo", antwoordt Anja. "Je houdt het toch niet tegen dat iemand een iPad'je naar binnen smokkelt. Het is ook eigenlijk wel goed dat dit soort mogelijkheden er zijn, anders had je echt een televisie moeten neerzetten of zat iedereen naar een radiootje te luisteren. En dat wil je ook niet hebben."