FINALE

Zuur! Pechvogel Jeroen kan niet naar Tirana door ongeluk met mountainbike

Jeroen de Wit met zijn gebroken arm
Jeroen de Wit met zijn gebroken arm © Rijnmond
Eigenlijk zou Feyenoord-fan Jeroen de Wit uit Poortugaal woensdagavond in Tirana zijn. Hij had kaartjes weten te bemachtigen voor de grote finale van Feyenoord, twintig jaar nadat hij ook de finale van de UEFA Cup meemaakte. Zijn vlucht en hotel waren al geboekt, maar toen ging het mis tijdens een rondje mountainbiken.
"Ik ging zaterdagmiddag nog even mountainbiken in Brabant", vertelt Jeroen. "De laatste meters ging ik over de kop en viel ik met mijn volledige gewicht op mijn linkerelleboog." Zijn elleboog bleek gebroken, waardoor Jeroens arm sinds zondag in het gips zit. "Het is zo gebroken dat ik volgende week onder het mes moet."
De Feyenoorder wilde met zijn gebroken arm nog naar Tirana vertrekken, om hopelijk Feyenoord de finale te zien winnen. Daar denken de vliegtuigmaatschappijen anders over: "Vliegtuigmaatschappijen en gips, dat is niet de beste combinatie." Vliegen naar Albanië met een arm in het gips, daar steken zij waarschijnlijk een stokje voor, vertelt Jeroen. "Stel, ik zou gaan vliegen, dan had het gips er misschien af gemoeten."

Kaartje gegeven aan een groot fan

Dat risico wilde Jeroen niet lopen. Daarom besloot hij zijn reis naar Tirana niet door te laten gaan. Zijn vlucht en hotel heeft hij gelaten voor wat het is, maar met zijn kaartje voor de wedstrijd wilde hij een ander blij maken. "Ik kon het niet over m'n hart verkrijgen om een kaart te gaan verkopen voor honderden euro's", vertelt Jeroen.
Daarom is hij op zoek gegaan naar een andere fan. Hij heeft zijn kaartje voor de finale uiteindelijk weggegeven aan een supporter die al in Tirana was. En Jeroen zelf? Die kijkt de finale noodgedwongen vanuit Nederland. Hij hoopt op een nieuwe kans, het liefst binnen twintig jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl