FINALE

Podcast Feyenoord: 'Het kan een voordeel zijn dat AS Roma niet in Tirana traint'

Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Frank Stout maken een Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast in Tirana
Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Frank Stout maken een Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast in Tirana © Rijnmond
Onze collega's Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Frank Stout zijn neergestreken in Tirana, waar Feyenoord woensdag in de finale van de Conference League van AS Roma hoopt te winnen. In het snikhete Albanië maakten de mannen dinsdag een extra Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast.
Bischop merkt op dat de Albanezen opgetogen zijn dat er een Europese finale in Tirana wordt gehouden. "Dat maak je niet altijd mee. Er zijn steden waar de mensen niet blij zijn als Feyenoord op bezoek komt, maar hier zie je dat zij écht trots zijn." Bovendien hebben de inwoners van Tirana woensdag zelfs een vrije dag gekregen.
"Dit is één van de redenen waarom de UEFA met de Conference League is gekomen", haalt Van Eersel aan. "Het kan een stimulans bieden aan kleinere voetballanden, maar het blijft jammer dat je met een heel klein voetbalstadion zit opgescheept."
In Tirana verwacht Bischop een groot voetbalfeest zonder ongeregeldheden, omdat de sfeer in de stad goed is. Ook krijgt hij mee dat de Feyenoord-supporters uit alle uithoeken van de wereld komen: van Cambodja tot Nieuw-Zeeland. "Mensen hebben alles er voor over om hun club in de finale te zien", zegt Bischop.

AS Roma traint niet in Tirana

Uiteraard filosofeerden de mannen over de finale die woensdag om 21:00 uur wordt gespeeld. Stout laat vallen dat AS Roma dinsdag niet in het stadion van Tirana, maar in Rome nog voor het laatst traint. "Ik moest meteen denken aan Giovanni van Bronckhorst, die tegen Trencin (in 2018, red.) dat ook niet deed", vertelt Stout. "Net als Olympique Marseille, dat laatst niet in De Kuip wilde trainen", vult Bischop aan.
José Mourinho coacht langs de lijn tijdens AS Roma-Leicester City
José Mourinho coacht langs de lijn tijdens AS Roma-Leicester City © Orange Pictures - Federico Proietti
José Mourinho, de hoofdtrainer van AS Roma, heeft volgens Van Eersel deze fout al eens eerder gemaakt. "Toen hij nog bij Manchester United zat (in 2016, red.), trainde die ploeg ook nog in Engeland." Uiteindelijk zou Feyenoord op eigen veld in de Europa League met 1-0 van het team van Mourinho winnen. "Ik kan me voorstellen dat de spelers de feeling met dat stadion willen hebben. Het is helemaal prima als dit in het voordeel van Feyenoord uitpakt."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!