VERKEER

Verkeerschaos rond Rotterdam: A20 was urenlang dicht door gekantelde vrachtwagen

Ongeluk op de A20
Ongeluk op de A20 © MediaTV
Het verkeer op de ring van Rotterdam stond urenlang muurvast in de buurt van knooppunt Terbregseplein. Aan het begin van de middag kantelde een vrachtwagen op de A20 bij Rotterdam-Crooswijk. De A20 richting Hoek van Holland werd rond 17:30 uur weer vrijgegeven.
De vrachtwagen viel boven op een personenauto. Daarbij raakte niemand gewond, maar er lekte wel diesel op twee rijstroken. Ook zat de vrachtwagen vol met huishoudelijk afval, dat moest worden opgeruimd door een knijpwagen.
Eerst werd het verkeer direct achter het ongeluk weggeleid. Daarna kon de politie beginnen met onderzoek. Het bergen van de vrachtwagen duurde langer dan verwacht, waardoor de weg tot 17:30 uur afgesloten was.
Verkeerschaos rond Rotterdam door gekantelde vrachtwagen op A20
Verkeerschaos rond Rotterdam door gekantelde vrachtwagen op A20 © TomTom Live
Rijkswaterstaat meldde in eerste instantie dat de A20 rond 15:00 uur weer open zou gaan, maar die tijd werd verschillende keren uitgesteld. Het opruimen van de ravage duurde langer dan verwacht, zegt een woordvoerder.
De chaos werd nog wat groter door verschillende kleinere aanrijdingen in en rond Rotterdam. Ook demonstraties in Rotterdam zorgden voor oponthoud. Daarnaast was de verbindingsweg van de A16 naar de A15 richting Europoort een tijdje dicht vanwege een ongeluk.