FC RIJNMOND

Kramer in FC Rijnmond: 'Mourinho zal de irritatiegrens bij de Feyenoord-spelers opzoeken'

De tafel van FC Rijnmond van dinsdag 24 mei 2022
De tafel van FC Rijnmond van dinsdag 24 mei 2022 © Rijnmond
Michiel Kramer verwacht dat de Conference Leaguefinale van woensdag tussen AS Roma en Feyenoord gelijkwaardig zal zijn. "Het is een finale op zich en staat los van de al gespeelde wedstrijden. En het blijft José Mourinho, hè. Hij zal die spelers opjutten. Mourinho zal de wedstrijd dood willen maken en zal proberen de irritatiegrens van de Feyenoord-spelers te bereiken."
Niet alleen Kramer schoof aan in FC Rijnmond. Ook Feyenoord-supporter Kees Lau en zanger Kevin Bijlsma, ook wel beter bekend als Kevin Stageline, waren van de partij. Kramer denkt dat Mourinho niet op de aanval, maar compacter gaat spelen. "Zodat AS Roma in de counter gevaarlijk kan worden", zegt de spits van RKC Waalwijk, die in het verleden voor Feyenoord actief was.

'Karsdorp krijgt een zware avond'

Feyenoord treft bij AS Roma een oud-speler aan: Rick Karsdorp, een kind van de club. Kramer speelde vroeger met de rechtsback samen: "Hij had veel flair: binnen als buiten het veld. Hij speelde bij ons gedurfd. Qua voetbal was Karsdorp waanzinnig snel en goed aan de bal."
Oud-Feyenoorder Rick Karsdorp speelt tegenwoordig voor AS Roma
Oud-Feyenoorder Rick Karsdorp speelt tegenwoordig voor AS Roma © Orange Pictures - Federico Proietti( DPPI)
Maar Karsdorp mag aan de bak tegen Luis Sinisterra, die bij de Rotterdammers in vorm is. "Ook al ben je een goede verdediger, maar op snelheid ben je kansloos. Rick zal ongetwijfeld een zware avond krijgen, maar AS Roma speelt waarschijnlijk met vijf verdedigers. Er is altijd iemand om Sinisterra op te vangen. Karsdorp zal het vooral aanvallend moeten opzoeken."

Misgelopen verkoop: 'Kaartjes gaan in pakketten van honderd'

Kees Lau is de voorzitter van supportersvereniging FSV De Feijenoorder en merkt op dat er een grote belangstelling voor wedstrijdtickets is. Maar vanwege een foutieve communicatie zijn de meeste kaarten naar de fans van AS Roma gegaan.
"De UEFA heeft de kaartverkoop te vroeg open gezet. In Italië was dit wel bekend, maar in Rotterdam niet. Daarmee hebben ze in Roma een grote slag geslagen." De kaarten konden alleen maar in pakketten van honderd kaarten worden afgenomen, zegt Lau. "Maar ik hoor dat de prijs voor de kaarten nu rond 500 euro liggen, maar richting de wedstrijd zal die prijs waarschijnlijk wel zakken."
Momenteel dringt Lau met FSV De Feijenoorder de stad Tirana aan om grote schermen in de stad te zetten. Verder werkt hij vooral op de achtergrond aan essentiële voorzieningen. "We zijn ook bezig geweest voor voldoende watervoorzieningen. Bij de finale van de Europa League tussen Rangers FC en Eintracht Frankfurt is dat mis gegaan", vertelt hij.
Kijk hier FC Rijnmond terug: