POLITIE

Politie pakt 175 activisten van Extinction Rebellion op in Rotterdam

Demonstrant wordt weggedragen door de politie
Demonstrant wordt weggedragen door de politie © Marion Keete
In het centrum van Rotterdam zijn 110 actievoerders van Extinction Rebellion opgepakt door de politie. Ook op de Maasvlakte werden 65 activisten aangehouden. De demonstranten werden op last van burgemeester Aboutaleb gearresteerd.
Sinds 12:30 uur blokkeerden meer dan 300 demonstranten verschillende plekken in Rotterdam, onder andere in het centrum van de stad. Daar ketenden de actievoerders zich vast aan auto's en hielden het verkeer tegen. Ook in het havengebied waren de demonstranten actief. Daar lagen ze op het spoor bij de Tweede Maasvlakte, waardoor een trein met kolen niet kon vertrekken.
Actievoerders op de Maasvlakte
Actievoerders op de Maasvlakte © JB Media
Rond 15:00 uur hadden de acties beëindigd moeten worden, maar hier werd geen gehoor aan gegeven. Volgens de politie zijn daarop waarschuwingen gegeven. Activisten die geen gehoor gaven aan de oproep om het protest te beëindigen, zijn opgepakt. Ze werden afgevoerd met bussen van de RET.

Tegen de fossiele industrie

De milieugroep protesteerde naar eigen zeggen tegen de 'fossiele industrie'. Dinsdag was de laatste dag van een actieweek. Rond 18:15 uur waren alle demonstraties beëindigd door de politie.
Demonstranten ketenen zich vast aan auto op Hofplein
Demonstranten ketenen zich vast aan auto op Hofplein © Marion Keete

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl