FINALE

Feyenoord-aanvoerder Toornstra dacht kort aan het omhoog tillen van de beker: 'Maar ik tikte mezelf op de vingers'

Jens Toornstra viert samen met Bryan Linssen (rechts) de finaleplaats voor Feyenoord in de Conference League
Jens Toornstra viert samen met Bryan Linssen (rechts) de finaleplaats voor Feyenoord in de Conference League © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Nog één nacht slapen en Jens Toornstra, die inmiddels tot het clubmeubilair van Feyenoord behoort, gaat een Europese finale namens de Rotterdammers spelen. De verwachting is dat hij vanaf de bank moet beginnen, maar de aanvoerder van Feyenoord zit daar niet mee.
"Dat ik hierbij de persconferentie zit, dat doet me niet zoveel. Maar dat we vlak voor de finale zitten, dat is mooi en genieten. Laten we hopen dat we het goede gevoel een uurtje of dertig kunnen vasthouden", zegt Toornstra op de persconferentie.
Bij AS Roma komt hij Rick Karsdorp tegen, met wie Toornstra jarenlang samenspeelde in De Kuip. "Ik moet zeggen dat ik niet veel contact heb met Rick. In het voetbal verwatert het een beetje, maar het verbaast me niet dat hij zich zo ontwikkeld heeft. Natuurlijk heeft hij blessures gehad, maar Rick heeft specifieke kwaliteiten die bij AS Roma goed tot zijn recht komen. Ik denk dat hij het verdiend om in de finale te staan en tegen Feyenoord te spelen."
Bekijk hieronder de hele persconferentie met Jens Toornstra

'Ik heb daar kort aan gedacht'

Wanneer Feyenoord de Conference League wint, dan mag Toornstra als aanvoerder van de Rotterdammers als eerste speler de beker in de lucht steken. "Ik heb daar kort aan gedacht, maar ik heb me daarna op de vingers getikt", lacht de middenvelder, die opvallend nuchter blijft. "We moeten het eerst op het veld proberen te bewerkstelligen. Daarna kunnen we op het veld een groot feest maken. Ik hoop dat het een leuke wedstrijd wordt, maar het wordt vooral spannend. Hopelijk trekt Feyenoord aan het langste eind."
De kans is aanwezig dat Toornstra niet in de basisopstelling van Feyenoord zal starten tegen AS Roma. "Het frustreert eigenlijk niet", geeft Toornstra aan. "Natuurlijk wil je altijd spelen, maar ik heb een beetje pech gehad met blessures en het team heeft het goed gedaan. Dit kan gebeuren in het voetbal. Het is vervelend, maar ik geniet enorm dat ik hier sta. Ik denk dat dit gevoel wel weggaat als we de finale winnen."
Toornstra ging ook in op Het Legioen massaal meeleeft met Feyenoord. "Vooral op social media zie je het voorbij komen", licht hij toe. "Toen we hier in Tirana aankwamen, zijn we direct met een politie-escort naar het hotel gereden. Daarom hebben we er weinig van meegekregen. Maar het is geweldig dat de supporters er zijn. Dat maakt Feyenoord een geweldige club."