FINALE

Trauner voorziet gevaar Roma: 'Proberen Abraham uit de zestien te houden'

Gernot Trauner tijdens Olympique Marseille-Feyenoord
Gernot Trauner tijdens Olympique Marseille-Feyenoord © Orange Pictures - Jean Catuffe
Gernot Trauner is nog maar een klein jaar bij Feyenoord, maar heeft een geweldig eerste seizoen gehad. De verdediger is niet weg te denken uit het hart van de defensie en maakt zich op voor zijn eerste finale in een Europees toernooi. De Oostenrijker heeft dan ook zin in woensdag. "Als we winnen van AS Roma, is dat geweldig."
"Natuurlijk is het een speciale wedstrijd voor ons", vervolgt Trauner. "Het wordt de grootste wedstrijd van mijn carrière tot nu toe. Het is heel speciaal voor mij om hier te zijn, want ik had niet verwacht dat we de finale zouden halen. Vanaf de groepsfase hebben we geen wedstrijd meer verloren in Europa. De verdediger maakt duidelijk hier niet te zijn voor een korte vakantie: "We hebben maar één doel: we gaan voor die titel, maar het wordt een moeilijke wedstrijd."
Bekijk hieronder de hele persconferentie met Trauner.

'Proberen Abraham uit de zestien te houden'

Trauner staat woensdag tegenover Tammy Abraham, de spits van AS Roma. Abraham heeft al negen goals gemaakt dit Europese toernooi, één minder dan Feyenoord-spits Cyriel Dessers. "Natuurlijk ben ik voorbereid om tegen hem te spelen. Zijn techniek is goed en hij is sterk. Ik denk dat hij één van de sleutelspelers van AS Roma is."
Abraham zal uitgeschakeld moeten worden als Feyenoord van AS Roma wil winnen. De Oostenrijker beseft dat: "We moeten proberen hem niet veel ruimte te geven in het zestienmetergebied. We moeten hem daar proberen weg te houden en als dat lukt hebben we een grote kans om ons doel schoon te houden. Hij is zeker één van de beste spelers van AS Roma", besluit Trauner.