FEYENOORD

Toch meer supporters toegestaan bij Feyenoord-feest Binnenrotte: 'We hadden nog wel 20 duizend kaartjes kunnen verkopen'

Uitzinnige vreugde op het Stadhuisplein
Uitzinnige vreugde op het Stadhuisplein © Maurice Laparlière
Op de Binnenrotte mogen toch meer mensen naar het Feyenoord-feest. Het waren er eerst 5.000, maar nu mogen 7.500 supporters naar de wedstrijd kijken. De 2.500 extra kaarten waren binnen twaalf minuten verkocht.
De 5.000 tickets die enkele weken geleden al werden verkocht, waren binnen een paar uur na de start van de verkoop weg. Vele fans grepen naast een kaartje. Horecaondernemer en organisator Herman Hell vroeg de gemeente daarom al eerder of er meer mensen op het terrein mochten.
Tijdens de opbouw van het terrein werd begin deze week duidelijk dat er toch wat meer mensen ondergebracht konden worden. Daarop gaf de gemeente een vergunning voor 7.500 bezoekers. Om de veiligheid van de fans te kunnen garanderen, blijft het daarbij en worden het er niet nóg meer.
De 2.500 extra kaartjes zijn verkocht aan Feyenoord-supporters die op de wachtlijst stonden. Volgens Hell is de animo groot: "We hadden er nog wel 20 duizend kunnen verkopen."