Martien Kromwijk vertrekt bij Woonbron

Martien Kromwijk vertrekt per 1 januari als directeur van wooncorporatie Woonbron. Een 'verschil van inzicht' tussen de Raad van Commissarissen en hem is de reden van zijn vertrek. Kromwijk werd vooral bekend vanwege het financiële debacle met het stoomschip De Rotterdam, maar zorgde ook voor vernieuwende woningbouwprojecten. 

Volgens Kromwijk en de Raad van Commissarissen heeft het verschil van inzicht niets te maken met het beleid of de strategie van Woonbron. Een nadere toelichting willen beide partijen niet geven.

Woonbron heeft 50.000 woningen in Rotterdam, Dordrecht, Spijkenisse en Delft. Onder leiding van Kromwijk, die veertien jaar aan de top stond, heeft het bedrijf zich ontplooid tot een vernieuwende woningbezitter. Door diverse projecten, onder meer in Hoogvliet, kwam de leefbaarheid terug. 

De Rotterdam
De Rotterdammer Kromwijk kwam zelf vooral in de publiciteit door de financiële perikelen rondom het voormalig stoomschip de Rotterdam. Het schip werd in 2005 gekocht voor zes miljoen euro. Uiteindelijk kostte de verbouwing van het schip 240 miljoen.

De Rotterdam ligt inmiddels in aan de kade van Katendrecht, waar het onder meer dienst doet als hotel en restaurant.

Foto: Martien Kromwijk

Deel dit artikel: