WEERBERICHT

Het weer van vandaag: perioden met zon, maximaal 18 graden

Het weer van vandaag
Het weer van vandaag © Rijnmond
De dag start vrij rustig met ruimte voor de zon en het blijft overal droog. Vanmiddag neemt het aantal wolken wel geleidelijk toe en krijgt de zon het wat lastiger. De temperaturen komen vanmiddag uit op 17 of 18 graden.
De zuidwestenwind neemt vanmiddag toe naar matig tot vrij krachtig boven land en tot krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6.
Vanavond raakt het bewolkt met mogelijk een spatje regen. Vannacht trekt die zone met bewolking naar het oosten weg en wordt het droog. De temperaturen dalen naar ongeveer 12 of 13 graden en de wind neemt daarbij iets in kracht af en draait naar het westen.
Morgen wisselen zon en bewolking elkaar af en blijft het vrijwel overal droog. Met 17 tot 19 graden zijn de temperaturen vergelijkbaar met vandaag. De wind waait nog steeds uit het westen en is meest matig van kracht, aan de kust mogelijk soms vrij krachtig.

Weekend rond de 14 graden

Vanaf vrijdag wordt het fris voor de tijd van het jaar met temperaturen die in het weekend niet veel hoger meer uitkomen dan 14 graden. Daarbij zijn er perioden met zon maar is er ook verspreid kans op een lichte regenbui. De wind blijft soms stevig doorstaan uit westelijke richtingen.
Tussen 21 en 30 mei bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 19,0 graden en de minimumtemperatuur 9,3 graden. Er valt gemiddeld 21,2 mm neerslag.