112

112-nieuws: Ongeval vrachtwagen en fietser van Leeuwenhoekweg Dordrecht I Man nog in ziekenhuis na aanrijding dinsdag

In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van woensdag 25 mei.

20:00 - Ongeval vrachtwagen en fietser van Leeuwenhoekweg Dordrecht

Een heftig ongeval woensdagmiddag. Hulpdiensten moesten met spoed uitrukken bij een botsing tussen een vrachtwagen en een fietser aan de van Leeuwenhoekweg in Dordrecht. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.
Een fietser en vrachtwagen kwamen met elkaar in botsing.
Een fietser en vrachtwagen kwamen met elkaar in botsing. © Fotopersburo Busink

15:00 - Man nog in ziekenhuis na aanrijding dinsdag

De voetganger die dinsdagavond rond 20.30 werd aangereden aan de Zaagmolenstraat bij de kruising met het Zwaanshals ligt nog steeds in het ziekenhuis. Hij raakte zwaargewond bij de aanrijding.
De voetganger wordt door de politie omschreven als een 'oudere man'. Hoe oud de man precies is en waar hij vandaan komt, is niet bekend. De politie heeft een 21-jarige Rotterdammer die achter het stuur van de auto zat gearresteerd. De auto had barsten in de voorruit en is weg gesleept.
Een man raakte zwaargewond toen een auto hem aanreed aan de Zaagmolenstraat
Een man raakte zwaargewond toen een auto hem aanreed aan de Zaagmolenstraat © FlashPhoto

13:50 - Lekkage bijtende stof container Maasvlakte

Bij een bedrijf aan de Madoerastraat op kop van de Maasvlakte in Rotterdam is een bijtende vloeistof gelekt waarvoor de hulpdiensten in actie moesten komen. Ambulancepersoneel heeft 7 mensen nagekeken. Eén van hen had lichte klachten.
De vloeistof kwam terecht in een lekbak die de brandweer afdekte met een schuimlaag om verspreiding van dampen te voorkomen.

8:56 - Nog 12 klimaatactivisten Extinction Rebellion vast

Van de ruim zestig actievoerders van Extinction Rebellion, die dinsdag zijn opgepakt op de Maasvlakte, zitten er nog 12 vast. Dat meldt de politie. Ze weigerden om een ID-bewijs te laten zien. Als hun identiteit is vastgesteld mogen ze gaan. De demonstranten blokkeerden gisteren een spoorlijn op de Maasvlakte bij kolenoverslagbedrijf EMO (Europees Massagoed Overslagbedrijf). Daardoor kon een trein met kolen niet vertrekken. In het centrum werden 110 mensen gearresteerd die het Hofplein hadden geblokkeerd. Zij zijn allemaal weer vrij.
Demonstrant wordt weggedragen door de politie
Demonstrant wordt weggedragen door de politie © Marion Keete

7:43 - Rijstrook A27 dicht bij Noordeloos

6:17 - Deelscooter afgebrand in Schiedam

In Schiedam is dinsdagavond rond 23:15 uur een deelscooter van het bedrijf Felyx afgebrand. De scooter stond geparkeerd op het fietspad bij de Jozef Oreliosingel. De brandweer bluste de brand en zette het voertuig tegen een boom. De scooter is total loss.
In Schiedam brandde een deelscooter af
In Schiedam brandde een deelscooter af © As Media

6:04 - Man doodgestoken bij Oleartsduyn in Rockanje

In de nacht van dinsdag op woensdag is in Rockanje in de gemeente Westvoorne een man doodgestoken. De politie heeft een verdachte gearresteerd.
De man overleed rond 1.50 uur aan de Windgatseweg vlakbij conferentiehotel Olaertsduyn.
Volgens een woordvoerder van de politie ging er ruzie vooraf aan de steekpartij. Over de identiteit van het slachtoffer en de verdachte deed de politie geen mededelingen.
Een man uit de Oekraïne is doodgestoken bij landgoed Olaertsduyn in Rockanje
Een man uit de Oekraïne is doodgestoken bij landgoed Olaertsduyn in Rockanje © MediaTV