FINALE

Aanhoudingen in Tirana na gevechten van supporters met politie

© Archief
Twaalf Feyenoord-aanhangers zijn op de avond voor de finale van de Conference League in Tirana opgepakt. Ze waren slaags geraakt met de politie. Ook zijn 48 relschoppers uit Italië gearresteerd. Dat meldt het ANP.
Er zouden meerdere incidenten zijn geweest. Een politiewagen raakte beschadigd. Ook werd traangas ingezet. De politie in Albanië wilde voorkomen dat het tot een confrontatie zou komen tussen fans van Feyenoord en AS Roma. Volgens lokale media waren zeker tweehonderd Nederlanders betrokken bij het gevecht met de politie.
Feyenoord-aanhangers zijn in een café ook slaags geraakt met een Albanees van 45, meldt de politie. De man raakte daarbij gewond en ligt in een ziekenhuis.
Feyenoord-aanhangers verzamelden zich in de middag al in het centrum van de Albanese hoofdstad. Toen werd op straat vooral feest gevierd, gezongen en gedronken, veelal in ontspannen sfeer.

15 tot 20 duizend Nederlanders

Enkele duizenden mensen zijn vanuit Nederland naar Tirana gereisd voor de finale van Feyenoord tegen AS Roma. In totaal verwachten de Albanese autoriteiten 15 duizend tot 20 duizend Nederlanders. Verreweg het grootste deel van hen heeft geen kaartje voor de wedstrijd: de UEFA heeft 3000 kaartjes voor Feyenoord-fans beschikbaar gesteld.
Feyenoord speelt woensdagavond om 21:00 uur de finale van de Conference League tegen AS Roma. Het is voor de Rotterdammers de eerste Europese finale in twintig jaar.