nieuws

Kou rond Van Persie uit de lucht

vanpersieoranje.cropresize.1.jpg
vanpersieoranje.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - Bondscoach Bert van Marwijk heeft maandagavond na de wedstrijd tegen Slowakije (2-1) in een groepsgesprek duidelijk gemaakt dat niets de voorbereiding op de kwartfinale van het WK tegen Brazilië mag verstoren. De keuzeheer van Oranje riep zijn spelers met spoed bijeen toen hij hoorde dat Robin van Persie zou hebben geroepen dat de bondscoach niet hem maar Wesley Sneijder had moeten wisselen.
Van Marwijk benadrukte dat hij Van Persie zelf niets heeft horen roepen. "Met die vuvuzela's op de tribune hoor je sowieso niets. Ik heb tijdens de vliegreis van Durban naar Johannesburg eerst met Robin en Wesley gesproken. Daarna heb ik alle spelers bijeengeroepen. Op de inhoud van het gesprek ga ik niet in. Ik kan alleen zeggen dat het probleem is opgelost. Dat is maar goed ook, want er komt een belangrijke wedstrijd aan. Ik vind het helemaal niet erg als er een keer iets gebeurt. Maar soms moet je ook ingrijpen."
Van Marwijk wilde niet zeggen of Van Persie inderdaad op een wissel van Sneijder heeft aangedrongen. "Nogmaals, de inhoud van de gesprekken breng ik niet naar buiten. Het belangrijkste is dat er geen problemen meer zijn. Dat is het enige wat nu voor mij telt. Nee, ik ga ook niet zeggen of iemand zijn excuses heeft gemaakt. Ik geloof dat ik nu toch wel duidelijk ben geweest."