FINALE

Podcast Feyenoord met bekende Albanees: '90 procent van de bevolking hier is voor AS Roma'

Dennis van Eersel, Sinclair Bischop, Bauke Deelstra en Frank Stout nemen de podcast op in Tirana
Dennis van Eersel, Sinclair Bischop, Bauke Deelstra en Frank Stout nemen de podcast op in Tirana © Rijnmond
Ook op dé dag van de finale tussen Feyenoord en AS Roma zorgen Frank Stout, Sinclair Bischop en Dennis van Eersel voor een verse Podcast Feyenoord. Bauke Deelstra, geboren en getogen in Friesland maar tegenwoordig woonachtig in Tirana, schuift aan. "Gisteren kwam de spelersbus van Feyenoord vlak langs mijn huis, dat was echt super."
Deelstra is inmiddels een bekende Albanees. Zo probeerde hij met een vlog een ticket voor de finale van de Conference League te veroveren. En dat lukte. "Wonderen bestaan!", juicht hij in onze podcast.
Tekst gaat verder onder de video.
Op zesjarige leeftijd was Deelstra verkocht, toen hij voor het eerst onder een Feyenoord-dekbedovertrek sliep. Dinsdag reed de spelersbus van de Rotterdamse club voor het eerst ooit vlak langs zijn huis. "Dat was echt super. Eerst woonde ik in Friesland, daar komt de spelersbus van Feyenoord nooit langs. Dan ga je in Albanië wonen en denk je: nu is het helemaal gedaan. En juist dan komt de spelersbus van Feyenoord langs!"
Met de kennis van het huidige Feyenoord is het in Albanië niet best gesteld, weet Deelstra. "Willem van Hanegem kennen ze wel, maar van de huidige selectie kennen ze er geen een. Maar dat is na vanavond anders natuurlijk."

Oude banden

Op veel support van de lokale bevolking hoeft Feyenoord, op Deelstra na natuurlijk, in ieder geval niet te rekenen. "90 procent van de bevolking hier is voor AS Roma. Dat heeft met de oude banden te maken die Albanië met Italië heeft. Veel Albanezen hebben daar familie zitten of werken daar. Bovendien heeft Roma met Marash Kumbulla een Albanese voetballer. Het gebeurt niet vaak dat een Albanees in een Europese finale staat."
"Voetbal is hier absoluut sport nummer één. De Italiaanse competitie is hier bijvoorbeeld heel erg groot, zondag hoorde je hier overal gejuich omdat AC Milan kampioen werd. Voetbal wordt hier enorm geleefd, met heel veel passie."
Kijk en luister hieronder naar de podcast, waarin ook onder meer de toekomst van Luis Sinisterra en het circus rond de persconferentie wordt besproken.
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!