FINALE

Burgemeester Aboutaleb heeft zin in een feest met Feyenoord: 'Ik ga ervan uit dat het mooi wordt'

Burgemeester Aboutaleb in aanloop naar AS Roma-Feyenoord
Burgemeester Aboutaleb in aanloop naar AS Roma-Feyenoord © Rijnmond
Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is net als vele andere fans aanwezig in Tirana waar Feyenoord woensdagavond de Conference League-finale tegen AS Roma speelt. De afgelopen weken was er behoorlijk wat kritiek op de burgemeester omdat een eventuele huldiging van Feyenoord niet op de Coolsingel plaats mag vinden.
Aboutaleb reageert daar vanuit Tirana nogmaals op. "Ik vind zelf ook dat de huldiging op de Coolsingel hoort en daar hebben we vol op ingezet. Als je het nieuws volgt, hoor je overal dat er een tekort aan beveiligingspersoneel is. Komend weekend zijn er ook nog eens veel evenementen in de regio en de organisaties hebben ons gezegd dat ze ons dit weekend niet kunnen helpen." Mocht Feyenoord de Conference League winnen tegen AS Roma, zal de huldiging vrijdag om 13:00 uur in De Kuip plaatsvinden.
Bekijk hieronder het hele interview met burgemeester Aboutaleb.

Aanwezig in Tirana

Aboutaleb is niet de enige burgemeester die aanwezig is in de Albanese hoofdstad. "Ik ben uitgenodigd door burgemeester van Tirana, net als de burgemeester van Rome. We wilden allebei onze clubs aandacht geven. Ik had natuurlijk ook in Rotterdam kunnen blijven, maar ik heb met mijn collega's overlegd en het is verantwoord om hier te komen. Er gaan ruim 80 duizend mensen georganiseerd in de stad naar de wedstrijd kijken, dus ik ga ervan uit dat het een mooi feest wordt."
Aboutaleb is voor nog een andere reden in Albanië. Volgens de burgemeester is Tirana een stad in opkomst: "We hebben vaak bekeken of we hier een havenverbinding mee konden krijgen. Er zit al een groot Rotterdams bureau en we willen kijken of er kansen voor ons liggen om meer verbonden te raken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl