LOKAAL

Dordtse bakker scoort met Feyenoord-tompoezen: 'Om half 7 stonden er al klanten'

De Feyenoord-tompoezen van Bakkerij Korteweg
De Feyenoord-tompoezen van Bakkerij Korteweg © Dennis Koorevaar
De eerste bestellingen kwamen om 6.30 uur al binnen: 20 en 40 stuks. Bakkerij Korteweg aan de Damstraat in Dubbeldam verkocht woensdag Feyenoord-tompoezen vanwege de wedstrijd van woensdagavond. De club uit Rotterdam speelt om 21.00 uur de Conference League-finale tegen AS Roma.
"We doen dit eigenlijk altijd bij grote evenementen, denk aan onder andere Koningsdag," vertelt Dirkjan Korteweg. "Klanten vragen ook om de tompoezen. Je krijgt dan ook rare blikken als we het niet zouden doen."
Vroeg in de ochtend is Richard al begonnen met het maken van de rood-witte gebakjes. "Nu doe ik nog één plaat, maar als je er meerdere tegelijk maakt gaat het sneller, omdat je dan ook met meer mensen aan het werk bent." De laatste aantallen tompoezen konden een half uurtje later uiteindelijk in de vitrine worden gelegd.
Bakker Dirkjan voorspelt winst voor de club van trainer Arne Slot: "Het wordt 2-1." Ook onze eigen cameraman - en Feyenoord-fan - Mels verwacht een positief resultaat. Hij denkt dat de Rotterdammers met 3-0 winnen.
Bekijk de reportage bij bakkerij Korteweg hieronder: