112

112-nieuws: 20 arrestaties bij strandopening Hoek van Holland | Minderjarige heeft nepvuurwapens op zak

In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van donderdag 26 mei.

21:55 - 20 aanhoudingen bij strandopening Hoek van Holland

Vandaag werd in Hoek van Holland traditioneel het strandseizoen geopend met feest, muziek, eten, drinken en allerlei entertainment bij verschillende strandttenten. Aan het einde van de avond heeft de politie 20 mensen aangehouden, om verschillende redenen, waaronder het plegen van geweld.

19:40 - Minderjarige met nepvuurwapen en mes opgepakt

De politie Rotterdam heeft rond 17:00 uur een minderjarige aangehouden. De jongen had twee nepvuurwapens en een mes. De RET had agenten opgetrommeld, omdat een groep jongens de metro richting Binnenhof in zou zijn gestapt met een vuurwapen. De metro is stilgezet en de politie heeft de groep met getrokken wapens benaderd. "Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten alsof het om een echt vuurwapen gaat", zegt de politie.

15:20 - Politie vindt drugs tussen hondenbrokken

De politie Rotterdam-Charlois heeft zaterdag tijdens een controle van een voertuig hard drugs gevonden en meerdere personen aangehouden op verdenking van drugshandel. Dat meldt de politie op Facebook.
De drugs zaten in twee kartonnen dozen met hondenbrokken. De zakken waren dicht gesealed. Toen de agenten een zak opengemaakt hadden, bleek dat de brokken gemixt waren met verdovende middelen.
In totaal vond de politie meer dan 6 kilo drugs.
De politie vond hard drugs in een pak hondenbrokken
De politie vond hard drugs in een pak hondenbrokken © Politie

10:30 - 30 kilo heroïne in Capelse woning

Een 48-jarige man uit Capelle aan den IJssel is aangehouden in een groot drugsonderzoek in Oudewater. Op een bedrijventerrein werden veel pallets met stenen aangetroffen. In 108 pallets bleek tussen de stenen rollen vermoedelijk heroïne te zijn verstopt. De Capellenaar werd bij de vindplaats aangehouden. In zijn woning in Capelle werd nog eens dertig kilo heroïne gevonden.

08:00 - Twee gewonden bij steekpartij in Spijkenisse

Twee personen zijn gewond geraakt bij een steekpartij op de PJ Bliekstraat in Spijkenisse rond 01:00 uur in de nacht van woensdag op donderdag. De politie - het bureau is nabij - heeft een 22-jarige Spijkenisser later op de Appelgaard aangehouden. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.
In Spijkenisse raakten twee mensen gewond bij een steekpartij
In Spijkenisse raakten twee mensen gewond bij een steekpartij © JBMedia

07:50 - Man gewond bij schietpartij Hoek van Holland

Rond 00:30 uur in de nacht van woensdag op donderdag raakte een man gewond aan zijn been bij een schietpartij op de Hoekse Hillweg. De politie heeft een 32-jarige Hoekenees aangehouden die was overmeesterd door omstanders. De agenten namen daarbij een vuurwapen in beslag.
De politie nam een vuurwapen in beslag na een schietpartij in Hoek van Holland
De politie nam een vuurwapen in beslag na een schietpartij in Hoek van Holland © JBMedia

06:00 - Stroomstoring in Brielle

Heel wat Briellenaren werden donderdag wakker met een knipperende digitale klok. De stroom was uitgevallen in de postcodes 3231 en 3232. De storing was rond 07:00 uur verholpen. De oorzaak was een defecte kabel, meldt netbeheerder Stedin.