nieuws

Artsen Maasstad Ziekenhuis op non-actief na spanningen op werkvloer

Twee artsen op de intensive care van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis zijn op non-actief gezet. Door een ruzie kon er niet meer worden samengewerkt, blijkt woensdag uit intern onderzoek.
De twee artsen zijn de komende maand niet ingeroosterd. Het ziekenhuis gaat met hen in gesprek zodat ze een oplossing kunnen vinden.
Een derde arts was medisch manager van de afdeling. Hij is vanwege de spanningen uit die functie gezet. Hij mag wel als arts blijven werken.
Het Maasstad heeft niet gezegd waar de spanningen precies over gaan en op welke manier de betreffende artsen betrokken zijn. De verschillen van inzicht tussen de specialisten spelen volgens ingewijden al meerdere jaren.
Rechtszaak
Eind oktober bleek uit een rechtszaak dat het niet boterde tussen de drie artsen. Twee van de drie wilden niet verder met een nieuwe arts. De derde wel. Uiteindelijk werd de arts niet toegelaten, maar moest het Maasstad Ziekenhuis wel een afkoopsom betalen.
Naar aanleiding van die kwestie begon het ziekenhuis een onderzoek. Kort voordat RTV Rijnmond over de zaak ging publiceren, informeerde het Maasstad Ziekenhuis ook de inspectie voor de gezondheidszorg.

Goede zorg

Het ziekenhuis wil wel benadrukken dat de spanningen niet hebben gezorgd voor slechte behandeling en zorg van patiënten. "Alle intensivisten leveren individueel goede zorg, daarover is geen twijfel", zegt het Maasstad. Er zijn de afgelopen tijd geen incidenten geweest op de afdeling.
Het werk van de twee doktoren wordt komende maand overgenomen door andere artsen die net nieuw zijn op de intensive care.