FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord met enorme kater: 'De tegenstander was niet top, maar Feyenoord zelf ook niet'

Een balende Cyriel Dessers
Een balende Cyriel Dessers © Orange Pictures/Rijnmond
Het is kwart over vijf in de ochtend, op een druk vliegveld in Tirana, als Frank Stout, Sinclair Bischop en Dennis van Eersel in sombere stemming een nieuwe Podcast Feyenoord opnemen. "Ik heb een enorme kater zonder bier op gehad te hebben", aldus Bischop. "Zo'n enorme anticlimax en teleurstelling."
"Al die positieve kanttekeningen komen nog wel naarmate de tijd vordert, zeker als iedereen terugdenkt aan al die fantastische trips", vult Van Eersel aan. "Maar na zo'n fantastisch seizoen wil je ook de finale winnen. Uiteindelijk heb je dan niet eens een leuke wedstrijd om naar te kijken."
Bischop zag dat Feyenoord vooral in de eerste helft, waarin AS Roma ook het enige doelpunt van de wedstrijd maakte, niet thuis gaf. "Feyenoord had misschien ontzag voor de tegenstander en was nerveus, maar er werd ook geen enkele kans gecreëerd en veel balverlies geleden."

Frustratie

"In de tweede helft komt Feyenoord goed uit de kleedkamer en zie je wat je wil zien", vervolgt Bischop. "Uiteindelijk is het niet goed genoeg. Verlies je van een heel goede tegenstander die kans op kans krijgt kun je ermee leven, maar Roma is maar één keer echt voor de goal geweest. Daar zit de frustratie."
Feyenoord had op z'n minst een gelijkmaker verdiend, vindt ook Van Eersel. "Zeker kort na rust. Daarna ebde het weer weg. Verdedigen is een Italiaanse kwaliteit en zij benutten wél dat ene kansje dat ze krijgen. Was de tegenstander top? Nee. Maar Feyenoord was dat zelf ook niet."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!