FEYENOORD

Dertien Feyenoorders opgeroepen voor interlandperiode, Schouten maakt debuut

Jerdy Schouten (oud-Excelsior) in actie voor Bologna
Jerdy Schouten (oud-Excelsior) in actie voor Bologna © Michele Nucci
Guus Til en Tyrell Malacia zitten bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden in juni. In die maand neemt Oranje het op tegen België, Polen en twee keer Wales. De thuiswedstrijden tegen Polen op 11 juni en Wales op 14 juni worden in de Rotterdamse Kuip gespeeld.
De twee Feyenoorders zitten al lange tijd bij het Nederlands elftal. Ook Justin Bijlow had tijdelijk een basisplaats bij het team van bondscoach Louis van Gaal, maar de doelman is net terug van een blessure en zat daardoor ook niet bij de voorselectie van twee weken geleden.
Lutsharel Geertruida is geselecteerd voor Nederland onder 21. Daarnaast maakt ook Sparta-middenvelder Sven Mijnans zijn debuut binnen deze selectie. Mijnans kwam onder Henk Fraser weinig in actie bij zijn ploeg, maar sinds de komst van Maurice Steijn stond hij de laatste weken steevast in de basis.
Twee opvallende namen in de selectie van Louis van Gaal zijn die van oud-Feyenoorder Bruno Martins Indi en voormalig Excelsior-middenvelder Jerdy Schouten. Beiden zaten niet in de voorselectie, maar zijn nu door blessuregevallen alsnog opgeroepen. Schouten meldt zich voor het eerst bij Oranje.

Andere internationals

Niet alleen de drie Nederlanders maken kans om voor hun land uit te komen in de naderende interlandperiode. Veel Feyenoorders zijn opgeroepen. Sinisterra was oorspronkelijk ook opgeroepen voor Colombia, maar is geblesseerd afgehaakt. Hieronder een overzichtelijk lijstje van die spelers:
Ofir Marciano - Israël
Marcus Pedersen - Noorwegen
Fredrik Aursnes - Noorwegen
Marcos Senesi - Argentinië
Gernot Trauner - Oostenrijk
Karim Dermane - Togo
Orkun Kökcü - Turkije
Cyriel Dessers - Nigeria
Alireze Jahanbakhsh - Iran
Patrik Walemark - Zweden onder 21

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl