FC RIJNMOND

FC Rijnmond: 'Mooiste was dat je zoveel hoop en geluk zag in de ogen van Feyenoordsupporters'

FC Rijnmond met Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Frank Stout
FC Rijnmond met Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Frank Stout © Rijnmond
Helaas geen vierde Europese prijs voor Feyenoord. AS Roma was in Tirana woensdag met 1-0 te sterk in de finale van de Conference League. De teleurstelling is groot, maar veel Feyenoordsupporters zijn toch vooral ook trots op wat de ploeg van trainer Arne Slot dit seizoen in Europa heeft laten zien. “Het mooiste was dat je zoveel hoop en geluk in de ogen van supporters zag”, zegt Rijnmond-verslaggever Frank Stout in FC Rijnmond.
Hij was samen met collega’s Dennis van Eersel en Sinclair Bischop in Tirana voor de finale van Feyenoord tegen de Italiaanse topclub. “Dit had niemand voor mogelijk gehouden toen het Europese seizoen begon tegen FC Drita. Supporters waren zo blij en dankbaar dat ze naar de finale konden.”
Het was nog mooier geweest als Feyenoord daadwerkelijk de Conference League had gewonnen. Maar te veel spelers, vinden Van Eersel en Bischop, hadden de vorm woensdag niet. “Juist op de finaleavond had Trauner niet het niveau wat wij van hem gewend zijn”, zegt Van Eersel.
“Kökcü en Til hebben betere wedstrijden gespeeld, Sinisterra had niet de juiste vorm, Dessers werd aan banden gelegd”, vult Bischop aan. “De ploeg werd bevangen door spanning, dat zie je vaak in finales. Het gaat om details. Als Linssen die bal maakt (in de laatste minuut, red.) zitten we hier anders. De spelers van Roma zaten er echt doorheen.”
In FC Rijnmond gaat het uiteraard ook over de toekomst van Feyenoord. Welke spelers vertrekken, welke spelers komen naar Rotterdam? "Misschien willen veel spelers nu wel naar Feyenoord komen na dit succes in de Conference League. Dit moet het signaal zijn dat iedereen Feyenoord weer omarmt."