BLANKENBURGVERBINDING

Let op: A20 gaat dagen dicht in beide richtingen

Zo komt het nieuwe knooppunt op de A20 eruit te zien
Zo komt het nieuwe knooppunt op de A20 eruit te zien © beeld uit animatie RWS
De A20 wordt het hele hemelvaartsweekend in allebei de richtingen afgesloten tussen Vlaardingen-West en Maassluis. Doorgaand verkeer moet omrijden via de A4 en de N223. De afsluiting duur van donderdag 22:00 uur tot maandag 05:00 uur, omwonenden moeten rekening houden met verkeersdrukte op de binnenwegen en geluidsoverlast.
De afsluiting is nodig voor werkzaamheden om de A20 te verbreden voor de Blankenburgverbinding. De hele snelweg gaat dicht tussen afrit 7 (Maassluis) en afrit 8 (Vlaardingen-West). Zaterdagnacht en zondagnacht wordt er in de richting van Rotterdam ook nog gewerkt tussen Vlaardingen-West en Kethelplein.

Hinder en drukte

Rijkswaterstaat roept op geen sluiproutes te nemen, ook al zijn die korter dan de officiele omleiding via de A4. Vanwege de afsluiting verwacht Rijkswaterstaat dat het druk wordt op de wegen rond Maassluis en Vlaardingen, je kunt daardoor wel een half uur langer onderweg zijn met de auto.
Wegwerkers gaan onder meer uit frezen, asfalteren, vangrails en portalen weghalen en plaatsen en damwanden aanbrengen. Dat kan voor geluidsoverlast zorgen in de omgeving.
Vanaf maandag kunnen automobilisten daar dan voor het eerste op de nieuwe onderdoorgang van knooppunt Vlaardingen rijden: het eerste stukje van de Blankenburgverbinding. Straks komt daar de nog aan te leggen A24 uit op de A20. Doordat het nieuwe knooppunt wat lager ligt, valt het minder op in de omgeving.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl