112

Petra (53) overleed bij verkeersongeluk na bezoek aan Tractor Pulling Oudenhoorn

Een vrouw uit Middelharnis is overleden na een aanrijding donderdagavond rond 22:15 uur op de Dorpsweg in Oudenhoorn op Voorne-Putten. De automobilist was doorgereden. Hij meldde zich vrijdagmorgen bij de politie. Het is een man uit Oudenhoorn (33).
Het slachtoffer, de 53-jarige Petra, liep samen met haar vriend langs de weg. In de berm van de Dorpsweg stonden veel auto's geparkeerd vanwege het evenement Tractor Pulling Oudenhoorn. Ook Petra was hier geweest en ging weer op huis aan.
De vrouw belandde na de aanrijding in de sloot. Getuigen melden dat ze door de lucht vloog en in de sloot terechtkwam. Omstanders haalden haar uit de sloot. Later overleed ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

'Dag met een zwarte rand'

Op het evenemententerrein ruimen de vrijwilligers vandaag alles van de tractorpulling 'met een dubbel gevoel' op. Het ongeluk werpt een enorme schaduw over een succesvolle, druk bezochte editie, waar iedereen graag met trots op terug zou kijken.
De organisatie van Tractor Pulling Oudenhoorn spreekt daarom over een 'dag met een zwarte rand' en schrijft op Facebook dat de overleden vrouw het evenement had bezocht als lid van een van de deelnemende teams. 'Het bestuur van Stichting Tractor Pulling Oudenhoorn wenst de familie en andere naasten alle sterkte'.
Ook haar eigen team uit Middelharnis heeft een bericht online gezet. 'Onze geliefde Petra is omgekomen bij een noodlottig ongeval. Na een mooie dag vol tractorpulling, wat wij het liefste doen, is haar leven veel te vroeg beëindigd.'
Betrokkenen vertellen dat de tractorpullingwereld enorm hecht is. Een kleine wereld, waarin iedereen elkaar kent en mensen aanvoelen als familie. Het nieuws is dan ook hard aangekomen.

Oproep politie

De politie ging na de aanrijding op zoek naar een auto die vermoedelijk aan de rechtervoorkant schade heeft. Ook zoekt de politie nog naar de bestuurder van een trekker - een mestwagen - die kort na het ongeluk voorbij reed. De partner van het slachtoffer probeerde de trekker tegen te houden om de bestuurder om hulp te vragen. Maar dat lukte niet.
Over de toedracht van het ongeluk is verder nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl