EXCELSIOR

Excelsior blaakt van zelfvertrouwen richting apotheose: 'ADO verwacht te promoveren, maar wij gáán promoveren'

Marinus Dijkhuizen en Thijs Dallinga hebben alle vertrouwen in een eventuele promotie
Marinus Dijkhuizen en Thijs Dallinga hebben alle vertrouwen in een eventuele promotie © Peter Lous/Orange Pictures
"Een alternatieve training", zo noemt trainer Marinus Dijkhuizen het zwembadbezoek van Excelsior deze vrijdag. De Rotterdammers werken ontspannen naar de absolute apotheose van dit seizoen toe. Komende zondag wacht ADO Den Haag. Op het spel: een plek in de eredivisie.
Na een paar intensieve weken heeft Excelsior eindelijk even de tijd. Hadden de Kralingers voor het eerste duel met ADO dinsdag amper 48 uur rust, nu zijn dat vier volle dagen. "Heel fijn, de boys ervaren het ook zo", vertelt Dijkhuizen. "Eens in de zes maanden doen we een alternatieve training, we zijn lekker naar het zwembad geweest."
Tekst gaat verder onder het interview met Marinus Dijkhuizen.
Dijkhuizen twijfelt niet aan eredivisieticket Excelsior: 'ADO verwacht te promoveren, maar wij gáán promoveren'
"Daar hebben we lekker gedold, de jongens waren vrolijk. Er zijn er een paar die niet zo heel goed kunnen zwemmen, voetballen kunnen ze beter. Maar het was lekker, even niet voetballen."
Spits Thijs Dallinga voelde zich in het zwembad als een vis in het water. "Het was een soort aquagymmen ofzo, wel lekker. In zo'n lang seizoen probeer je zo de frisheid erin te houden. Ik heb er niets op tegen. Je kunt niet zo veel doen in de veldtrainingen met zoveel wedstrijden kort op elkaar."
Tekst gaat verder onder het interview met Thijs Dallinga.
Dallinga vol zelfvertrouwen richting ADO-Excelsior: 'Ik vind ons de betere ploeg'
Het moge duidelijk zijn, met de sfeer zit het wel goed bij Excelsior. En ondanks de late gelijkmaker van ADO Den Haag in het Van Donge & De Roo Stadion dinsdag, is het vertrouwen in een goede afloop zondag torenhoog. "Ik denk dat wij dezelfde blijven doen zoals altijd", vertelt Dijkhuizen. "De druk ligt een beetje bij ADO, een beetje veel zelfs. ADO verwacht te promoveren, maar wij gáán promoveren. Dat is het verschil."
Dallinga sluit zich aan bij zijn coach: "Dit is wel een heel bijzondere, we hebben er vooral heel veel zin in met z'n allen. En we hebben er vertrouwen in. Dinsdag waren we al de betere partij, zonde dat je 'm op het laatst nog tegen krijgt. Ik vind ons de betere ploeg, het is aan ons om dat te laten zien zondag."