LOKAAL

Foodfestival terug van weggeweest in Dordrecht: superleuk, groot gemis en toch ook wel een beetje prijzig

Een vol Weizigtpark door het lekkere weer
Een vol Weizigtpark door het lekkere weer © RTV Dordrecht
Na twee jaar onderbreking door corona, is het deze week in Dordrecht weer tijd voor een van de vaste feestelijkheden: het foodfestival Lepeltje Lepeltje. De bezoekers hebben er reikhalzend naar uitgekeken, blijkt uit de hoeveelheid mensen die op de eerste dag van het foodfestival is afgekomen. "Het duurt wel wat lang tot je bier hebt, want ik heb nu droge lippen!"
Het festival bestaat dit jaar niet alleen uit verschillende foodtrucks, maar ook zijn er diverse marktkramen en er wordt door verschillende bandjes opgetreden. De sfeer was op de eerste dag goed, al hebben sommige bezoekers wel een kleine kanttekening: "Beetje duur wel, die drankjes", zegt een vrouw. "En ik heb net een broodje op voor drie muntjes, dat is bijna 10 euro. Dat is veel, maar verder is het wel hartstikke leuk."
Bekijk hieronder de reportage van onze mediapartner RTV Dordrecht

4000 burgers en 600 kilo fruit

Voor ondernemers die met hun foodtruck staan op Lepeltje Lepeltje is de drukte meer dan welkom. De smoothiebar heeft zeshonderd kilo fruit meegenomen en de man van het vlees hoopt vierduizend burgers te maken aankomend weekend. "Duizend per dag zou leuk zijn. Het is gezellig en vol hier."
Deze foodtruck hoopt 4000 hamburgers te verkopen
Deze foodtruck hoopt 4000 hamburgers te verkopen © RTV Dordrecht
Nog het hele weekend kun je een bezoekje brengen aan Lepeltje Lepeltje. Kijk op de website voor meer informatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl