AMATEURVOETBAL

Amateurvoetbal: Droom afscheid voor Excelsior Maassluis-iconen, Capelle en Feyenoord nog in titelstrijd

Vincent van den Berg wordt door ploeggenoten bejubelt na de 2-0 tegen Spakenburg
Vincent van den Berg wordt door ploeggenoten bejubelt na de 2-0 tegen Spakenburg © VK Sportphoto
Het einde van het seizoen komt steeds dichterbij voor de clubs in het amateurvoetbal. En dat betekent voor veel clubs afscheid nemen van spelers en trainers. Zo ook bij Excelsior Maassluis dat afscheid neemt van twee clubiconen. In het met 4-0 gewonnen duel met Spakenburg zwaaiden de supporters van de tricolores de stoppende Vincent van den Berg en de naar Katwijk vertrekkende doelman Jean-Paul van Leeuwen uit. Bij elkaar zijn de aanvaller en keeper goed voor 25 seizoenen selectievoetbal bij Excelsior Maassluis.
Het eerste half uur van het duel, was er één om snel te vergeten. Voor de doelen van zowel Spakenburg als Excelsior Maassluis was weinig te beleven, totdat Vincent van den Berg in zijn afscheid van Sportpark Dijkpolder het op zijn heupen kreeg. Een fraaie solo van Van den Berg werd koel afgerond door Giovanni da Fonseca. Kort daarop was het Da Fonseca die met een voorzet het hoofd van Van den Berg vond voor de 2-0. De eerste helft werd besloten met de eerste seizoenstreffer van Redouan Omar Ouali uit een vrije trap.
Van Leeuwen een Van den Berg nemen afscheid na meer dan een decennium Excelsior Maassluis: "Dringt nog niet echt door"
Kort na rust trok de ploeg van trainer Dogan Corneille de goede afsluiting van de eerste helft door. Uit een hoekschop kopte verdediger Gabri Urbanus alweer zijn achtste doelpunt van dit seizoen binnen. Kort daarna kreeg Vincent van den Berg nog de kans op de 5-0, zijn inzet vond echter de lat. Ook een tweede assist was Van den Berg niet gegund, want twintig minuten voor tijd schoot Kevin Dercks na een een-tweetje met Van den Berg hard op de Spakenburgse paal. Ook voor doelman Jean-Paul van Leeuwen, die na twaalf seizoenen Excelsior Maassluis vertrekt naar kampioen Katwijk, kreeg het duel nog een gouden randje. Voor de zevende keer dit seizoen hield hij zijn doel schoon. Excelsior Maassluis klimt door de zege over Spakenburg heen naar de negende plaats.
Ook bij ASWH stond speelronde 33 in het teken van afscheid nemen. In het met 5-1 verloren thuisduel met Noordwijk, nam de degradant afscheid van de promotiehelden Fabian Korporaal (volgend jaar Kozakken Boys) en Sam van de Kreeke (BVV Barendrecht), en kreeg ook aanvoerder Jesper van den Bosch (BVV Barendrecht) na negen seizoen een publiekswissel om afscheid te nemen van sportpark Schildman.

Derde Divisie

Voor Barendrecht viel er geen eer te behalen tegen het voor promotie strijdende DVS'33 in Ermelo. Bij rust stonden de Barendrechters al met 3-0 achter. Kort na rust zette Quincy Veenhof de Ermeloërs op 4-0, vlak voor het verstrijken van de 90 minuten zette Marouane Bakour de 4-1 eindstand op het bord.
SteDoCo was iets fortuinlijker in de Derde Divisie. In de thuis wedstrijd tegen de amateurs van Ajax werd met 1-1 gelijkgespeeld. Olivier Pilon zette de ploeg van vertrekkend trainer Frans Adelaar nog met een fraai hakje op voorsprong. Maar zes minuten later trok Ajax de stand vanaf de strafschopstip gelijk.

Zinderende titelstrijd

In de Hoofdklasse blijft de strijd om titel onverminderd spannend. Zowel Rijnvogels, SC Feyenoord als Capelle maken nog kans op de titel en dus directe promotie naar de Derde Divisie. Capelle won nipt op eigen terrein met 2-1 van het reeds gedegradeerde Achilles'29. Sportclub Feyenoord hield de druk op koploper Rijnvogels door met 3-0 van DUNO te winnen. Koploper Rijnvogels won ook, op bezoek bij ARC werd het 3-2 voor de Katwijkers. Rijnvogels staat nu op 61 punten, Feyenoord en Capelle volgen op allebei 59 punten.

Overige uitslagen Hoofdklasse A:

Spijkenisse - Poortugaal 3-1
Rijsoord - Scherpenzeel 2-1
Smitshoek - FC 's-Gravenzande 1-2
Zwaluwen - Achilles Veen 2-2

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl