FC RIJNMOND

Van Noortwijk in FC Rijnmond over Feyenoord: 'Dit is het moment om de eerste stap richting Ajax te maken'

Bas van Noortwijk en Sander Fischer in FC Rijnmond
Bas van Noortwijk en Sander Fischer in FC Rijnmond © Rijnmond
Het verlies van de Conference League-finale kwam ook bij Bas van Noortwijk, oud-teammanager van Feyenoord, even binnen. Zeker omdat hij het verdriet zag bij spelers waar hij vorig jaar nog mee samenwerkte. "Maar op een gegeven moment moet je het afsluiten. Het is een fantastisch seizoen geweest, op naar volgend jaar", zegt Van Noortwijk in FC Rijnmond.
Het nieuwe seizoen wordt volgens Van Noortwijk van cruciaal belang. "Na het kampioenschap in 2017 heeft Feyenoord geen volgende stap gemaakt. Nu wordt het moment om door te selecteren en aan te sluiten. Als je nu weer spelers verliest zonder dat op te vangen met goede versterkingen, ga je weer naar beneden. Dit is het moment om de eerste stap richting Ajax te maken."
De voormalig teammanager vindt dat Feyenoord één man in ieder geval komende zomer moet laten gaan. "Je moet Marcos Senesi nu verkopen. Verlengen wil hij niet, en anders loopt hij zo uit zijn contract. Het is aan de directie om ervoor te zorgen dat er nu genoeg geld is. Frank Arnesen en Arne Slot kennende zullen de poppetjes wel klaar hebben staan. Maar dan moet het geld er wel zijn."

'Excelsior favoriet'

Waar het seizoen van Feyenoord voorbij is, wacht voor Excelsior komende zondag de belangrijkste wedstrijd. De Kralingers vechten met ADO Den Haag om een plek in de eredivisie. Sander Fischer, die bijna tweehonderd officiële wedstrijden in het shirt van Excelsior speelde en tegenwoordig in een commerciële rol bij de Kralingers acteert, heeft er een goed gevoel over.
"De gelijkmaker afgelopen dinsdag was een dompertje, onnodig als je het wedstrijdbeeld ziet", vertelt Fischer. "Maar al met al denkt ADO er al te zijn..."
Geert den Ouden, voormalig spits van Excelsior, heeft ook vertrouwen in een Rotterdamse promotie. "Afgelopen dinsdag voetbalde Excelsior de hele wedstrijd goed van achteruit. Als ze dat spel zondag bij ADO ook neerleggen geloof ik dat ze door kunnen gaan. Excelsior is absoluut de favoriet wat mij betreft."
Kijk hieronder de hele uitzending van FC Rijnmond terug.