112

112-Nieuws: Verdachte in schietpartij Nassauhaven aangehouden | Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding Schiebroek

De politie doet onderzoek na de schietpartij in de Nassauhaven
De politie doet onderzoek na de schietpartij in de Nassauhaven © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van zaterdag 28 mei.

21:36 uur - Geluidsoverlast door Toffler Festival te Rotterdam

Het Toffler Festival in het Roel Langerak park te Rotterdam-West zorgt voor geluidsoverlast. Dit komt volgens een woordvoerder van de DCMR Milieudienst Rijnmond door de wind. Die staat namelijk anders dan gewoonlijk, waardoor meer omwonenden de muziek kunnen horen. Tot dusver zijn er 86 meldingen van geluidsoverlast bij de Milieudienst bekend.

20:02 uur - Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding Schiebroek

De Rotterdamse politie heeft een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een 39-jarige Rotterdammer in Rotterdam-Schiebroek. Initieel kwam de politie af op een melding van pistoolschoten aan de Diephuisstraat. Dat bleek vals alarm. Tijdens een ruzie tussen twee mannen bleek één van de twee een auto met een hamer te hebben toegetakeld. De hamerslagen zijn verward met schoten.
Na onderzoek trof de politie de verdachte aan op de Meidoornsingel, even verderop. Hij had een hamer en mes bij zich en verzette zich tegen zijn aanhouding. Daarom loste de politie en waarschuwingsschot. Hierna is de man alsnog opgepakt.
Een auto liep schade op nadat deze met een hamer werd toegetakeld
Een auto liep schade op nadat deze met een hamer werd toegetakeld © MediaTV

19:56 uur - Man aangehouden na schietpartij Nassauhaven

De Rotterdamse politie heeft vrijdagnacht een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 34-jarige man, die werd vorige week geliquideerd in de Nassauhaven te Rotterdam-Zuid.
De moord vond plaats op 22 mei. Meerdere mensen hoorden schoten en belden de politie. Toen die arriveerde, vonden zij een zwaargewonde man. Hij overleed even later aan zijn verwondingen. Iets verderop, aan de Feijenoordkade, werd een brandende auto gevonden. De politie houdt er rekening mee dat deze verband houdt met het schietincident

16:17 uur - Auto en streekbus botsen op elkaar in Rotterdam

In Rotterdam, op de Vaanweg, zijn een personenauto en een streekbus op elkaar gebotst. Eén man raakte hierbij gewond: de bestuurder van de auto. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou onder invloed zijn geweest ten tijde van het ongeval. De reizigers in de bus bleven allen ongedeerd.
Volgens initiële verklaringen aan de politie zou de bestuurder door rood zijn gereden, maar wat er exact heeft plaatsgevonden is onbekend, meldt de politie.
De streekbus na de botsing op de Vaanweg
De streekbus na de botsing op de Vaanweg © MediaTV

07:10 uur - Steekpartij in Hoogvliet

Bij een steekpartij in een woning aan de Marthalaan in Hoogvliet zijn twee mannen gewond geraakt. De een liep meerdere steekwonden op, de ander een gat in zijn hoofd.
De ruzie ontstond toen een 41-jarige Rotterdammer op bezoek was bij een 48-jarige man uit Hoogvliet. De aanleiding daarvoor is nog niet bekend.
Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Rotterdammer met de hoofdwond is na het hechten meegenomen naar het politiebureau.
| Foto:
| Foto:

07:00 uur - Woning beschoten in Portugaal

In Poortugaal is afgelopen nacht geschoten op een woning aan de Sleedoorn. De 37-jarige bewoonster raakte niet gewond.
Zij schrok vannacht wakker van twee harde knallen. Er bleek geschoten te zijn in haar voordeur.
De forensische opsporing heeft sporen veiliggesteld en onderzoekt of er bruikbare camerabeelden zijn. Daarbij wordt aan bewoners in de Sleedoorn gevraagd of zij de beschikking hebben over een deurbelcamera of een dashcam.

De schutter is gevlucht, de forensische opsporing doet verder onderzoek en zal camerabeelden van de woning bekijken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl