nieuws

Gemeente H-I-A dekt sportveld af na klachten

korrelsveld.jpg
korrelsveld.jpg
ROTTERDAM - De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht gaat een sportveld aan de Reeweg afdekken met folie. Het voetbalveld bestaat uit kunstgras met rubberkorrels. Deze zorgen voor stank en omwonenden zeggen dat ze er ziek van worden.
Twee weken geleden kwamen de eerste klachten van omwonenden. Toen is meteen al een grote hoeveelheid van de rubberkorrels verwijderd van het veld. Door het warme weer blijft de stank aanhouden en daarom neemt de gemeente nu maatregelen. Een defnitieve oplossing voor het stankprobleem is er nog niet.
Bewoners klagen niet alleen over een zeer penetrante lucht, maar spreken ook over geirriteerde ogen en luchtwegen. Ook zouden enkele bewoners die vlakbij het voetbalveld wonen regelmatig braakneigingen hebben.
De voetbalvereniging die op het veld speelt zegt geen last te hebben van de stank. 'Het stinkt misschien wel een beetje, maar overlast hebben wij er niet van', zegt Leo van de Berg, voorzitter van voetbalclub ASWH. Hij wil net als de gemeente gaan kijken wat ze kunnen doen om de stankoverlast zo snel mogelijk te berperken.
De GGD heeft de zaak in onderzoek, maar wil niet reageren of de lucht gevaarlijk is voor de volksgezondheid. De gemeente vindt van niet en zegt dat de stank alleen hinderlijk kan zijn.