nieuws

Hoe voelen dieren en mensen dat er storm op komst is?

Storm
Storm © Thijs Kern
Aan gevoeligheid voor het weer lijden vooral oudere mensen en mensen met verminderde weerstand. Zij reageren op weersveranderingen, grote luchtvochtigheid, temperatuurschommelingen, lage luchtdruk, elektrische spanning in de atmosfeer, die tot een groot aantal stoornissen en gevoelens van onbehagen kunnen leiden: hoofdpijn, migraine, slaapstoornissen, angstgevoelens, depressies, slapeloosheid, vermoeidheid, verergerde reuma-klachten, stoornissen in de bloedsomloop of hartkloppingen. Vooral mensen die toch al problemen hebben met de bloedsomloop, zijn hier gevoelig voor.Mevrouw Nijssen wilde graag het volgende weten:
Dieren kunnen storm of sneeuw soms voelen aankomen, ze gaan zich dan anders gedragen. Sommige mensen voelen het ook aan als er sneeuw komt. Door een rilling of een koude lucht die ineens door je heen trekt bijvoorbeeld. Hoe kan dat?
Antwoord:
Aan gevoeligheid voor het weer lijden vooral oudere mensen en mensen met verminderde weerstand. Zij reageren op weersveranderingen, grote luchtvochtigheid, temperatuurschommelingen, lage luchtdruk, elektrische spanning in de atmosfeer, die tot een groot aantal stoornissen en gevoelens van onbehagen kunnen leiden: hoofdpijn, migraine, slaapstoornissen, angstgevoelens, depressies, slapeloosheid, vermoeidheid, verergerde reuma-klachten, stoornissen in de bloedsomloop of hartkloppingen. Vooral mensen die toch al problemen hebben met de bloedsomloop, zijn hier gevoelig voor.

Luister iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 naar Vraag het de Bieb voor nieuwe vragen en antwoorden.