nieuws

Als je dit brood roostert, ontkiemt de tarwekiem dan alsnog?

Ben van Hemert wilde het volgende te vragen:Tarwebrood, bijvoorbeeld Alison, daar zijn de tarwekiemen niet geheel van ontkiemd...dit is niet best voor de gezondheid. Als je dit brood roostert, ontkiemt dit dan alsnog? Antwoord:Wij hebben deze vraag voorgelegd aan een bekende Rotterdamse broodleverancier:“Als een ongekiemde korrel wordt vermalen om er bloem van te maken, zal deze natuurlijk nooit meer kunnen ontkiemen. Dat geldt ook voor hele korrels die bijvoorbeeld in een grof volkoren zitten. Deze korrels zijn in het deeg verhit en dit zullen nooit meer plantjes worden. Door brood te roosteren zult u dus geen ontkiemd brood krijgen.”
Wij kunnen u wel vertellen dat het voedingscentrum adviseert om juist volkorenbrood, zoals het Allinson, te eten:
‘Volkorenbrood is een belangrijke bron voor vezels, jodium, ijzer en B-vitamines en zorgt voor een goede darmwerking. Verder verminder je je het risico op hart- en vaatzieken, diabetes type 2 en darmkanker al met 3 sneden volkorenbrood per dag.’

Luister iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 naar Vraag het de Bieb voor nieuwe vragen en antwoorden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl