CRUISESCHIP

Rotterdam loopt uit voor doop van nieuwste vlaggenschip van de HAL door prinses Margriet

Het nieuwste vlaggenschip van de Holland America Line (HAL) kwam maandagochtend aan in Rotterdam. Prinses Margriet doopte het schip met de naam Rotterdam VII om 10:30 uur deze ochtend.
De Rotterdam VII is thuis, nadat het zondagavond vertrok uit Amsterdam voor een officiële doopcruise. Om kwart over zes vanochtend meerde het aan bij de Wilhelminapier. Aan boord van het schip verblijven voor deze speciale doopreis 1.600 passagiers. Maximaal kunnen 2.700 mensen aan boord verblijven.
De doop door prinses Margriet
Het vlaggenschip vaart maandagavond rond 22.00 uur alweer uit naar Noorwegen om een reis te maken langs de fjorden.
Deze dag staat in het teken van festiviteiten rond de officiële doop van het schip. Prinses Margriet gooide rond half elf een fles champagne tegen de naam van het schip stuk, onder toezicht van burgemeester Ahmed Aboutaleb en belangrijke medewerkers van de Holland Amerika Lijn (HAL), onder wie de directeur en de kapitein van het schip.
Toen het schip van de werf afrolde in Italië vorig jaar, was het plan nog dat het schip Rijndam zou heten. Een lobby binnen de HAL heeft ervoor gezorgd dat het toch de naam Rotterdam kreeg. Zo staat het schip in een lange traditie van passagiersschepen van de HAL. "De doop kon daarom niet anders dan in Rotterdam plaatsvinden", zegt Nico Bleichrodt van de HAL.
Nico Bleichrodt van de HAL
Nico Bleichrodt van de HAL © Rijnmond
Het schip is het grootste van de elf van de Holland America Line. Passagiers zijn van alle gemakken voorzien.
Het schip was al eerder kort in Rotterdam, op 14 oktober vorig jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl