nieuws

Gladheid leidt vooral tot blikschade

De gladheid heeft zondagochtend geleid tot talloze aanrijdingen overal in het land. Ook in onze regio zijn volgens de brandweer en de politie meerdere slippartijen gebeurd. Die hadden vooral blikschade tot gevolg.
Het is op veel plaatsen spekglad door winterse buien en bevriezing van natte weggedeelten. In Strijen kwam een auto in het water terecht op de Hoekseweg. Omstanders schoten de automobilist te hulp.
Het 59-jarige slachtoffer uit Strijen kon door hulpdiensten uit het water worden gehaald. Het is volgens een woordvoerder van de brandweer onduidelijk hoe de bestuurder eraan toe is.
Lexmond
Bij Lexmond belandde een wagen in de sloot langs de A27. De bestuurder raakte rond 08.45 uur de macht over het stuur kwijt. Het slachtoffer kon zelf uit de auto komen.
Verder waren er een aantal ongelukken in de Hoeksche Waard en de Alblasserwaard. "Het ging vooral om aanrijdingen en glijpartijen waarbij auto's in de berm belandden", zegt de brandweerwoordvoerder.
Rest van het land
In de rest van het land waren de ongelukken ernstiger. In het Overijsselse Rouveen raakte iemand zwaargewond toen een auto tegen een boom reed.
Op de A67 tussen Eindhoven en de Belgische grens raakte een vrouw lichtgewond toen ze met haar auto op een gladde weg over de kop sloeg. Bij Woerden raakten auto's van de weg met enkele lichtgewonden tot gevolg.
Het KNMI heeft code geel ingesteld voor het hele land. Het verkeer moet de hele zondag nog rekening houden met gladheid. In de kustprovincies kan af en toe nog een winterse bui vallen.