FEYENOORD CITY

Stadiondirectie onderzoekt of nieuwbouw '1 tot 3 jaar' uitgesteld kan worden

Impressie Feyenoord City
Impressie Feyenoord City © architectenbureau OMA
De directie en Raad van Commissarissen van Stadion Feijenoord onderzoekt met de gemeente Rotterdam of er afgewacht kan worden wanneer de financiële situatie op de bouwmarkt zich stabiliseert. Zij willen nog steeds een nieuwbouwstadion voor Feyenoord laten bouwen, maar dit kan dan eventueel één tot drie jaar gaan duren.
De directie van Feyenoord maakte vorige maand bekend definitief de stekker te trekken uit de planvorming binnen Feyenoord City. Twee renovatieplannen en een vernieuwd nieuwbouwplan werden afgeschoten, nadat in november 2021 al een streep was gezet door het originele nieuwbouwplan binnen Feyenoord City.
In een brief aan de aandeelhouders van Stadion Feijenoord schrijven directeur Jan van Merwijk en president-commissaris Pieter van Oord dat zij nog steeds willen dat de voorbereiding voor een nieuwbouwvariant wordt voortgezet en te onderzoeken of er verdere besparingen en verbeteringen mogelijk is. "Uitgangspunt voor Stadion Feijenoord is en blijft dat de economische levensduur van De Kuip z'n einde nadert. Dat uitgangspunt lag ook aan de basis van het nieuwbouwbesluit (...) van 2016," schrijven zij.
De stadionleiding wil de ontwikkelingen in de bouwsector afwachten en pas knopen doorhakken als de tijd daar gunstiger voor is. "We houden er rekening mee dat dit wel eens een tot drie jaar zou kunnen duren. Met de gemeente Rotterdam en de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas onderzoeken we of de voortgang van de woningbouwproductie in Feyenoord City niet nadelig wordt beïnvloed door een dergelijke 'wachttijd' voor de stadionontwikkeling."
Ondertussen loopt er ook nog een (uitgestelde) rechtszaak bij de Raad van State over de vaststelling van het bestemmingsplan voor het gebied op Rotterdam Zuid. Omwonenden en bedrijven willen dat het plan van tafel wordt geveegd omdat nog niet duidelijk is of het nieuwe stadion er daadwerkelijk komt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl