EXCELSIOR

FC Rijnmond over onwerkelijke promotiewedstrijd van Excelsior: 'Na 46 minuten zakte de moed mij wel in de schoenen'

FC Rijnmond in het teken van Excelsior
FC Rijnmond in het teken van Excelsior © Rijnmond
Excelsior speelt na drie seizoenen afwezigheid weer in de eredivisie. En dus was er champagne en kwam de promotie-plaquette mee naar de studio voor een extra feestelijke FC Rijnmond. “Er is zoveel gebeurd. In de wedstrijd, zoveel emoties en zoveel gedachtes. Het moet allemaal nog bezinken,” vertelt succestrainer Marinus Dijkhuizen een dag na de promotie.
Dat Excelsior zou promoveren, daar zag het lange tijd niet naar uit. “In de 77ste minuut stonden we nog met 3-0 achter… Na die derde tegengoal in de 46ste minuut zakte de moed me wel in de schoenen,” zegt Redouan el Yaakoubi. “Alleen toen zij rood kregen begon ik wel stiekem te hopen en valt het gelukkig alsnog onze kant op.”
Excelsior heeft met hun manier van spelen de play-offs en dus promotie behaald. De vraag is of de Kralingers met deze voetballende stijl ook de eredivisie in kunnen? “Wij hebben ook Heracles Almelo en Groningen gehad en konden tegen die ploegen ook voetballen,” vertelt Redouan el Yaakoubi. “Maar tegen de nog wat grotere ploegen moeten we inzakken, dat is realistisch. We kunnen ook goed counteren, dat hebben we laten zien. We zijn voor niemand bang en gaan de strijd aan, ook tegen teams die meer kwaliteit hebben.”
El Yaakoubi is één van de sleutelspelers geweest die erbij kwam, ten opzichte van het teleurstellende vorige seizoen in Kralingen. Maar er zijn meer veranderingen geweest die volgens Dijkhuizen essentieel waren. “Er is een andere dynamiek in de staf gekomen, door geselecteerd op het veld. Dat is heel belangrijk geweest. Met dit team werken, met deze staf. Ik was wat meer de manager en zij de veldtrainers. Dat werkte goed. Dit was het mooiste jaar dat ik heb meegemaakt als speler of trainer. Mijn invloed op dit succes was groter, dat maakt het mooi.”
Bekijk hieronder de hele uitzending met Marinus Dijkhuizen, Redouan el Yaakoubi en Thomas Verhaar terug. Hierin spreken zij ook over de dreigende sfeer met ADO-hooligans na afloop van de wedstrijd en natuurlijk het sfeervolle onthaal op Woudestein rond middernacht.