FEYENOORD

Heeft Malacia zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld? 'Ben zeker klaar voor een volgende stap'

Tyrell Malacia op een training van het Nederlands elftal
Tyrell Malacia op een training van het Nederlands elftal © Broer van den Boom/Orange Pictures
Na een lang jaar bij Feyenoord heeft Tyrell Malacia nog energie genoeg. De 22-jarige linksback heeft zich inmiddels gemeld bij het Nederlands elftal, dat de komende twee weken vier Nations League-wedstrijden speelt. "Als voetballer wil je alles spelen, dit is zeker een zegen."
Natuurlijk was de verloren finale van de Conference League, nog geen week geleden tegen AS Roma, een teleurstelling voor Malacia. "Heel zuur, als je er zo dichtbij bent vind ik dat je 'm gewoon moet pakken. Vooral in de eerste helft speelden we niet zoals altijd, de eerste twintig minuten van de tweede helft wel. Als zulke ballen (Malacia schoot op de lat, red.) er dan niet in gaan zit ook alles een beetje tegen. Het was 'm net niet."

Manchester United

Na een sterk seizoen op de linkerflank geniet Malacia buitenlandse interesse. Zo staat hij volgens geruchten onder meer bij het Manchester United van Erik ten Hag op de radar. Was de finale van de Conference League de laatste wedstrijd van Malacia in het shirt van Feyenoord? "Dat weten we niet, ik heb nog een contract voor twee jaar", antwoordt hij.
Tekst gaat verder onder het interview met Tyrell Malacia.
Heeft Malacia zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld? 'Ben zeker klaar voor een volgende stap'
"Ik ben zeker klaar voor een volgende stap. Maar eerst wil ik me focussen op Oranje en hier spelen. Voor mijn gevoel gebeurt alles met een reden en staat alles geschreven. Als dit het juiste moment is, is dit het juiste moment. Ik ben er niet helemaal mee bezig, in mijn achterhoofd speelt het wel. Maar ik wil me er niet over uitlaten." En Manchester United dan? Malacia zwijgt.

Lovende Van Gaal

Komende weken speelt Oranje tegen België (3 juni), Wales (8 en 14 juni) en Polen (11 juni). Vier mooie kansen voor Malacia om zichzelf te laten zien aan bondscoach Louis van Gaal. "De trainer was lovend naar mij. Je moet bij je club presteren, dat ben ik aardig aan het doen. Maar ik wil in elke interlandperiode laten zien dat ik hoor te spelen."
Van Gaal zoekt Malacia op het trainingsveld regelmatig op voor een gesprekje. "Hij probeert mijn mening dan uit me te halen. Eerst keek ik vooral de kat uit de boom, maar nu deel ik die ook. Verder ben ik nog rustig, ik laat vooral mijn voeten spreken."