FEYENOORD

Feyenoord en Dessers bereiken definitief geen akkoord over nieuw contract

Cyriel Dessers baalt na een gemiste kans voor Feyenoord tegen PSV
Cyriel Dessers baalt na een gemiste kans voor Feyenoord tegen PSV © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Cyriel Dessers speelt vanaf komend seizoen niet meer bij Feyenoord. De ploeg heeft geen akkoord bereikt met de Belg over een nieuw contract en dus keert de spits niet meer terug bij de Rotterdammers.
Feyenoord had bij de huur van Dessers een koopoptie van vier miljoen euro bedongen bij zijn club Racing Genk. Feyenoord was bereid om dat geld over te maken naar België voordat de deadline komende woensdagavond 1 juni afloopt, maar de Rotterdammers moesten ook nog voor die tijd tot een akkoord met de spits komen over onder meer zijn salaris en dat is niet gelukt.
Op de site van Feyenoord laat technisch directeur Frank Arnesen weten met een positief gevoel terug te kijken op het afgelopen jaar. "Cyriel heeft precies gedaan waarvoor we hem gehaald hebben: goals scoren en het verschil maken. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het Europees succes dat de club dit jaar geboekt heeft. We wensen hem daarom alle succes bij het vervolg van zijn voetballoopbaan."
Ook Dessers reageert op zijn vertrek. "Ik heb een fantastische tijd bij Feyenoord gehad. Vorig jaar heb ik vlak voor het sluiten van de markt voor deze club gekozen en die beslissing is een van de beste uit mijn carrière geweest. Het hele seizoen was één groot avontuur, waarbij het succes in Europa en de prachtige interactie met het publiek er fier bovenuit steken. Ik koester rugnummer 33 en Feyenoord voor de rest van mijn leven"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl