nieuws

Havenbedrijf schrapt activiteiten rond Tour

ROTTERDAM - Het Havenbedrijf Rotterdam schrapt definitief alle activiteiten die stonden gepland in het kader van de start van de Tour, komend weekeinde in Rotterdam. Patrouillevaartuigen zullen de komende dagen ook niet showspuiten.
Ook hangen de vlaggen bij alle kantoren van het Havenbedrijf half stok. Ook op het stadhuis aan de Coolsingel hangen de vlaggen om die reden half stok.
De leiding van het Havenbedrijf heeft het besluit genomen naar aanleiding van het ongeval zondag met een helikopter, waarbij vier personen omkwamen. Een vijfde persoon raakte zwaargewond.
De helikopter was door het Havenbedrijf ingezet om opnames te maken van de Tour du Port, een toertocht voor wielertoeristen aan de vooravond van het wielerevenement. Onder de doden bevindt zich ook een medewerker van het Havenbedrijf. Het bedrijf ziet ook af van de 'hospitality tent' langs het parcours van Le Grand Depart van de Ronde van Frankrijk. Hier zou het Havenbedrijf rond de honderd gasten ontvangen die naar de tourstart zouden komen kijken.
Andere activiteiten rondom de start van de Tour zullen niet worden aangepast, .Burgemeester aboutaleb staat woensdag bij de opening van het hoofdkwartier van de Tour wél stil bij het tragische ongeval, zo meldde de gemeente Rotterdam maandagmiddag.