nieuws

'Kabelbreuk oorzaak dodelijk liftongeval'

Bij een ongeluk met een lift in een kantoorgebouw aan de Boompjes in Rotterdam is een persoon om het leven gekomen. Een ander raakte zwaargewond.
Volgens de politie brak de verbinding met het contragewicht van de lift, waarna de lift omhoog schoot. De brandweer is minder stellig over de oorzaak:
''Het is echt een raadsel hoe dit heeft kunnen plaatsvinden. Als het contragewicht los zou schieten, gaat de lift naar beneden toe, schiet ie in een vang en zou hij wel vast slaan. Maar in dit geval is de lift met hoge snelheid omhoog gegaan'', zegt Arie Hellewegen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.
De overleden man is een 54-jarige Rotterdammer. Zijn zwaargewonde collega is een 35-jarige inwoner van Krimpen aan de Lek. Zij werkten als loodgieters voor een onderaannemer aan de renovatie van het pand. Zij gebruikten de lift voor hun werk.
De lift bleef steken tussen de zeventiende en achttiende verdieping. De brandweer moest speciaal materieel inzetten om de slachtoffers te bevrijden.
Politie, brandweer en de inspectie sociale werkgelegenheid doen onderzoek in het gebouw Willemswerf. Alle liften in het pand aan de Boompjes zijn buiten werking gesteld.