LHBTQI

Teruglezen liveblog: Gemeenteraad in debat over spandoeken Tirana

De bekladding van het COC-kantoor in Rotterdam
De bekladding van het COC-kantoor in Rotterdam © Rijnmond
Wat kunnen de gemeente Rotterdam en Feyenoord doen om een einde te maken aan homofobie, bedreigingen en antisemitisme door aanhangers van de club? Die vraag besprak de Rotterdamse gemeenteraad donderdagmiddag. Aanleiding zijn de spandoeken met dreigende en kwetsende teksten van de RJK, een groep Feyenoord-supporters, die voor veel ophef zorgden rondom de finale van de Conference League in Tirana.
De spandoeken waren te zien op een foto op sociale media. Burgemeester Aboutaleb, zijn dochter, Paul van Dorst en de Roze Kameraden worden in de teksten onder meer dood gewenst. Ook wordt Hitler verheerlijkt en zijn ook de hoofdletters en tekens van SS te zien.
Op een van de spandoeken staan de letters van RJK, een groep Feyenoord-supporters. De tag RJK werd eerder gekoppeld aan de bekladding van het COC-pand in Rotterdam, aan de bedreigingen van Feyenoord-directeur Mark Koevermans, thuis in Bergschenhoek en aan het ingooien van de ruit bij een Vlaardingse persfotograaf.
De PvdA in de Rotterdamse gemeenteraad wil dat Feyenoord nog nadrukkelijker achter de Roze Kameraden gaat staan. Dat is de vertegenwoordiging van de lhbtqi+-supporters. "We moeten optreden anders wordt het van kwaad tot erger. Alle grenzen zijn al overschreden. Wat volgt?", vindt PvdA-raadslid Co Engberts.
Politiekverslaggever Jan-Roelof Visscher volgde het debat en hield een Twitterverslag bij. Dat is hieronder in een liveblog terug te lezen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl