nieuws

Ontsnapte gevangene hield zich urenlang schuil

De ontsnapte crimineel Elias A. heeft zich waarschijnlijk urenlang schuil kunnen houden in de omgeving van het Sint Franciscus Gasthuis, voordat hij de A20 overstak en verder de stad in vluchtte. Dat blijkt uit een reconstructie van de politie.
De 24-jarige verdachte van enkele schietpartijen in december in Rotterdam werd om 13.30 uur naar het ziekenhuis gebracht voor een behandeling. Hij wist te ontsnappen van het ziekenhuisterrein en rende keihard de bosjes in. Zijn bewakers losten nog enkele waarschuwingsschoten, maar raakten hem uiteindelijk kwijt.

Klopjacht


Er volgde een klopjacht, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. Agenten hielden auto's tegen en kamden de omgeving uit.
Een getuige zegt tegen RTV Rijnmond dat zij de verdachte rond 15.00 uur zag lopen op de Meidoornsingel. De vrouw was samen met haar man aan het wandelen toen iemand hen tegemoet liep.
Pas nadat de politie later op de middag de foto van de verdachte vrijgaf, herkende de vrouw hem.

Drukke A20


Rond 22.00 uur maakte de politie bekend dat A. om 16.00 uur voor het laatst is gezien op de Gordelweg. Hij was daarvoor de drukke A20 overgestoken.
A. zat sinds 23 december vast voor poging tot doodslag. De politie roept mensen niet zelf in actie te komen als ze weten waar hij is, maar 112 te bellen.
De verdachte is vuurwapengevaarlijk, maar dat wil volgens de politie nog niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk een vuurwapen bij zich heeft. "Maar we weten niet zeker of hij een vuurwapen heeft. Er is sinds de ontsnapping veel tijd voorbij gegaan."
De politie houdt er rekening mee dat A. inmiddels naar het buitenland is gevlucht. Hij staat internationaal gesignaleerd. Er zijn tientallen tips binnengekomen, maar de gouden tip zat daar niet bij.
Update:
De ontsnapte gevangene is op 24 februari gepakt in Etten-Leur.