GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Maassluis heeft nieuwe coalitie

Gemeenteraad Maassluis
Gemeenteraad Maassluis © WOS
CDA, PvdA, VVD en Maassluis Belang zijn er na twee weken uit: deze vier partijen vormen de komende vier jaar de coalitie van Maassluis.
Het is de bedoeling dat het nieuwe college op donderdag 23 juni wordt geïnstalleerd. De partijen hebben samen 14 van de 23 raadszetels.
Aanvankelijk adviseerde verkenner Marco Oosterwijk een combinatie van CDA, PvdA, VVD met nieuwkomer Leefbaar Maessluys. Maar hij moest een maand later constateren dat er onvoldoende onderling vertrouwen was over de manier waarop de stad bestuurd moet worden. Volgens Leefbaar waren de andere partijen te negatief over de voorgestelde kandidaat-wethouder. Daarna kwam Maassluis Belang in beeld als coalitiepartner.
In de komende dagen wordt het coalitieakkoord nog voorzien van een definitieve check op de financiën, vindt consultatie van de burgemeester plaats, wordt de integriteitstoets van de wethouderskandidaten afgerond en het coalitieakkoord voorgelegd aan de fracties van CDA, VVD, PvdA en Maassluis Belang. Daarna wordt het akkoord naar de hele gemeenteraad gestuurd en wordt een datum bepaald voor de presentatie ervan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl