POLITIE

Nachtmerrie Avondvierdaagse Strijen: kind zwaargewond na aanrijding, bestuurder rijdt door

De Waleweg in Strijen waar vrijdagavond een jongetje werd aangereden
De Waleweg in Strijen waar vrijdagavond een jongetje werd aangereden © MediaTV
Tijdens de avondvierdaagse in Strijen is vrijdagavond een kind aangereden en zwaargewond geraakt. De jongen werd op de Waleweg geschept door een auto die vervolgens doorreed.
De verdachte werd enige tijd gezocht, maar is inmiddels aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Strijen. Voorzitter Jan Willem Jonas spreekt van 'de grootste nachtmerrie die je als organisatie van een avondvierdaagse kunt meemaken'.
"Elke avond als ik thuiskom ben ik al dankbaar dat iedereen veilig binnen is", vertelt een aangeslagen Jonas. "De schrik zit er goed in. Zoiets als dit hebben we gelukkig nog niet eerder meegemaakt. Het probleem is dat hier natuurlijk geen protocol voor is. Ik maak me nu vooral zorgen om de toestand van die jongen."

Slachtofferhulp voor kinderen

Het slachtoffer liep bij het ongeluk meerdere botbreuken op en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is buiten levensgevaar.
Jonas, die het voorval niet heeft zien gebeuren, vertelt dat de jongen 'waarschijnlijk 14 of 15 jaar oud is' en meeliep met een groep wandelaars. De avondvierdaagse is uiteindelijk wel uitgelopen. "De eerste mensen kwamen net binnen toen het ongeluk gebeurde. Er waren 400 man op de been."
Het aantal getuigen van de aanrijding, onder hen veel kinderen, was groot. Voor hen is slachtofferhulp geregeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl