nieuws

Schaatsbaan Ottoland open

De ijsbaan in Ottoland is zaterdagochtend opengegaan. In alle vroegte werden de eerste rondjes al op het natuurijs van IJsclub Wilhelmina gereden.
Het was nog wel spannend of de baan goed genoeg was om op te schaatsen. "We hebben gisteravond besloten het door te laten gaan", zegt Angelique Vink, voorzitter van de club. "Met ijs weet je het gewoon nooit, het is onvoorspelbaar. Maar het was een goed besluit. De baan ligt er mooi bij."
Hoewel het afgelopen dagen flink heeft gevroren, is het ijs op sloten nog niet dik genoeg voor schaatstochten door de regio. Op veel plaatsen ligt maar een paar centimeter ijs en op sommige plaatsen ligt zelfs helemaal niks.
De schaatsbond KNSB waarschuwt dat de situatie op meren, sloten en kanalen gevaarlijk blijft. Met name in de middag wordt het ijs als gevolg van oplopende temperaturen steeds onveiliger.
De bond adviseert mensen die willen schaatsen naar een ijsclub zoals die in Ottoland te gaan.
Ondanks de waarschuwingen van onder meer de politie werd zaterdagmiddag toch geschaatst op de Kralingse Plas in Rotterdam.
In de Alblasserwaard, Kinderdijk en Noordeloos waren vrijdag al een paar schaatsliefhebbers die het aandurfden de eerste meters op natuurijs te maken.
Komende nacht gaat het in onze regio matig vriezen met temperaturen tot min 6 graden. Het blijft vriezen tot maandagnacht, maar overdag stijgt de temperatuur naar zo'n 4 graden.