RIJNMOND SPORT

Van Feyenoord tot Excelsior en van golf tot handbal: Radio Rijnmond Sport zit bommetje vol

Radio Rijnmond
Radio Rijnmond © Rijnmond
Het voetbalseizoen zit erop, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken is. Ook op eerste pinksterdag heeft Radio Rijnmond Sport een gevarieerde show voor je in de aanbieding.
Zo gaat verslaggever Sinclair Bischop uitgebreid terugblikken op de seizoenen van Feyenoord, Sparta en Excelsior. Hij gaat langs bij oer-Rotterdammer Rob Jacobs, oud-voetbaltrainer Robert Maaskant en voormalig teammanager Bas van Noortwijk. Deze analisten zullen hun licht laten schijnen op de prestaties van de Rotterdamse clubs. De interviews met Jacobs, Maaskant en Van Noortwijk zijn verspreid in Radio Rijnmond Sport te horen.

Excelsior en FC Dordrecht

Niet alleen Feyenoord, maar ook Excelsior en FC Dordrecht krijgen in deze show de aandacht. Zo gaan we bellen met technisch directeur Nick Kersten, die vorige week Excelsior op miraculeuze wijze naar de eredivisie zag promoveren. We kijken met hem terug op het mooie seizoen van de Kralingers en bespreken de komende transferwindow. Verder hoor je algemeen directeur Daan Bovenberg over de gevolgen van de promotie.
Thijs Dallinga schreeuwt het uit na de late 3-3 voor Excelsior tegen ADO Den Haag
Thijs Dallinga schreeuwt het uit na de late 3-3 voor Excelsior tegen ADO Den Haag © Orange Pictures - Herman Dingler
Terwijl Excelsior net klaar is, begint FC Dordrecht volgende week maandag alweer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarnaast gebeurt er op de achtergrond van alles aan de Krommedijk. Zo heeft FC Dordrecht het contract met shirtsponsor Keukenwarenhuis verlengd. Kortom: een goede aanleiding om eens bij te praten met innovatiemanager Leon Vlemmings.
Ook Spartanen komen aan hun trekken. Je hoort in het programma algemeen directeur Manfred Laros. Het kunstgras werd namelijk deze week op Het Kasteel verwijderd.

Golf en Handbal

Naast voetbal is er zeker ruimte voor andere sporten in Radio Rijnmond Sport. We bellen met de Rotterdamse golfer Joost Luiten, die heeft aangekondigd dat hij voorlopig even niet meer op de baan gaat staan. In ons programma legt Luiten uit waarom hij die keuze heeft gemaakt.
Joost Luiten
Joost Luiten © Orange Pictures
Straks hoor je ook handballer Dani Baijens in de uitzending. De Rotterdammer promoveerde vrijdagavond met ASV Hamm-Westfalen naar het hoogste niveau van Duitsland, naar één van de sterkste competities van het handbal. Daarmee neemt Baijens, die al een transfer naar HSV te pakken had, door de voordeur afscheid.
Dani Baijens als international van de Nederlandse handbalmannen
Dani Baijens als international van de Nederlandse handbalmannen © Orange Pictures - Henk Seppen
Radio Rijnmond Sport begint om 14:00 uur en duurt tot en met 17:00 uur. Dennis van Eersel is de presentator:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl