nieuws

Koudste nacht voor onze regio: -6,7 graden

Onze regio heeft in de nacht van zaterdag op zondag de laagste temperatuur deze winter behaald. Op Rotterdam The Hague Airport daalde het kwik naar 6,7 graden onder het vriespunt.
Volgens onze weerman Ed Aldus is dat dit seizoen nog niet eerder gebeurd. Hij zegt dat de temperatuur aan de grond zelfs was gedaald naar -10,3 graden.
Ook op andere plekken in onze regio heeft het flink gevroren, getuige de berichtjes die verschillende mensen op Twitter plaatsen:
Mensen die het ijs op willen moeten oppassen. Overdag gaat de zon weer schijnen en de temperatuur stijgt in onze regio gemiddeld tot 4 graden boven het vriespunt.
Toch bonden mensen massaal de schaatsen onder. Zo gingen op de Kralingse Plas vele honderden liefhebbers het natuurijs op.
Niet veilig
De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond waarschuwde zondagmiddag dat het niet veilig is om op vaarten, plassen en meren te schaatsen.
''Er door het hele land berichten van mensen die door het ijs gaan en hulpdiensten die assistentie moeten verlenen'', aldus de KNSB.