ROPARUN

Met een lach en een traan! Dit zijn de 5 meest bijzondere filmpjes van de Roparun

De lopers van de Roparun komen door Oud-Beijerland
De lopers van de Roparun komen door Oud-Beijerland © Rijnmond / Roparun
Hoe vaak de Roparun ook al heeft plaatsgevonden, iedere keer zijn de verhalen van deelnemers, publiek en andere betrokkenen bijzonder, verdrietig of juist hoopgevend en vol blijdschap. En o ja, er wordt ook gelachen. Heb je het gemist? Komt goed uit, want je kijkt de 5 meest spraakmakende momenten hier terug.

1. Ab vertelt in tranen over hun overleden chauffeur

Als er een verhaal is waar de lach en de traan een hoofdrol spelen, dan is dat wel het verhaal van Ab Kalkman. Vol enthousiasme doet hij verslag van de afgelopen dagen. Zijn enthousiasme is werkelijk waar aanstekelijk. Totdat hij vertelt over iemand uit zijn team: "Die zou eigenlijk als chauffeur meegaan, maar is afgelopen week overleden." En dan biggelen de tranen over zijn wangen.
'Vanavond vieren we feest, morgen is de crematie...'

2. Veerle had lymfeklierkanker

Veerle is gelukkig drie jaar genezen van lymfeklierkanker. Maar haar chemotraject was pittig. "Ze ging stralend naar binnen, maar ze kwam gebroken naar buiten", blikt moeder Ingeborg terug. Nu doen moeder en dochter hun verhaal.
Moeder en dochter blikken terug op de ziekte van Veerle

3. Gewoon een teambuildingsuitje

Johan vertelt dat het team waarvan hij deel uitmaakt uit twee bedrijven bestaat. Maar inmiddels is het een gezellige en hechte vriendengroep geworden. Hij noemt de Roparun dan ook 'een van de beste teambuildingsuitjes'. Ondanks de regen was het de moeite waard: "Er was veel positieve energie. We staan hier voor mensen die het heel zwaar hebben. Wij zien maar een paar dagen af, terwijl mensen die ziek zijn daar 365 dagen per jaar mee te maken hebben."
Team 366 adviseert: 'De Roparun is één van de betere teambuildingsactiviteiten'

4. Van weddenschap tot de Ark van Noach

De Roparun barst van de emotionele verhalen, maar gelukkig is er ook tijd voor een geintje tussendoor.
Van een weddenschap zwemmen tot de Ark van Noach

5. #Herman liep voorop in het feestje

Ook Nick heeft er een bijzondere Roparun op zitten. Al jaren doet hij met zijn team mee aan het evenement, maar dit jaar was dat zonder Herman, die afgelopen jaar kwam te overlijden. Het werd een editie met een lach en een traan: "Herman was iemand die voorop liep in het feestje. Dus na de traan kwam ook de polonaise, want zo was Herman."
Nick liep de Roparun voor overleden Herman: 'Dit hakt erin'