nieuws

Een jazzrock-trip met DELFOS? in Live uit Lloyd

Jazzrock is terug, of nooit weggeweest? Saxofonist en bandleider Rolf Delfos heeft de stroming afgestoft, gepimpt, bijgeschaafd en opgewonden. Met het debuut Roadtrip neemt-ie je mee op reis, naar het einde van de groove... en verder.
Rolf Delfos
(1960) is op meer dan honderd albums te horen, maar hij heeft nog nooit een album uitgebracht onder zijn eigen naam. De reden hiervoor is dat Delfos zich altijd gelieerd heeft aan bands en het collectief zwaarder vond wegen dan zijn eigen naam te verbinden aan een groep. Bescheidenheid siert ook de saxofonist.
Met groepen als Artvark Quartet, De Houdini’s, The Jazzinvaders en Licks and Brains is hij zeer succesvol in zowel binnen- als buitenland. Als sessiemuzikant is het overzicht schier oneindig. Delfos heeft echter in de afgelopen jaren een aantal composities geschreven die hij slechts geschikt vond voor eenjazzrockformatie en dus niet vond passen bij de eerder genoemde bands. En zo ontstond zijn eigen band DELFOS? Inclusief het vraagteken...
In Live uit Lloyd vertelt Rolf Delfos bevlogen over zijn muzikale reis, zijn trip door de jazzrock die resulteerde in een plaat die geen enkele maat gedateerd klinkt. Er worden in de studio live vier songs gespeeld, met de volgende bezetting: Pascal Vermeer - drums, Udo Pannekeet - 6 string Visser-bass, Berthil Busstra - Keys & Rhodes, Peter Heijnen - gitaar en Rolf Delfos - saxofoons.