ROTTERDAM

Dit zijn de nieuwe wethouders van Leefbaar Rotterdam

Stadhuis Rotterdam
Stadhuis Rotterdam © Archief
Leefbaar krijgt drie wethouders in het nieuwe stadsbestuur. Het zijn Robert Simons, Gerben Vreugdenhil en Maarten Struijvenberg. Het samenstellen van de nieuwe coalitie is heel ver gevorderd. De verwachting is dat het coalitieakkoord op korte termijn wordt gepresenteerd.
Robert Simons is de nestor van de raad, het langstzittende raadslid. Simons is de huidige fractievoorzitter en was de lijsttrekker bij de verkiezingen in maart. Hij is zestien jaar geleden als vrijwilliger begonnen bij Leefbaar Rotterdam. Hij was raadslid van 2006 tot 2014 en van 2018 tot dit jaar.
Robert Simons, fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam
Robert Simons, fractievoorzitter Leefbaar Rotterdam © Jacco van Giessen
Tussendoor is hij ook partijvoorzitter geweest. Hij kwam terug op het stadhuis als wethouder nadat Ronald Schneider was opgestapt. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart was hij de lijsttrekker.

Maarten Struijvenberg

Een andere oud-wethouder die terugkeert voor Leefbaar Rotterdam is Maarten Struijvenberg. Hij is al sinds 2002 aan de partij verbonden. Hij heeft gewerkt op het fractiekantoor en was van 2010 tot 2014 raadslid. In het tweede Leefbaar-college (2014 - 2018) was hij wethouder werkgelegenheid en economie.
Wethouder Maarten Struijvenberg (Leefbaar)
Wethouder Maarten Struijvenberg (Leefbaar) © Rijnmond
Daarna keerde hij terug in de raad als raadslid maar vertrok al snel naar Capelle aan den IJssel om daar wethouder te worden. Nu is hij dus de derde kandidaat voor Leefbaar Rotterdam.

Gerben Vreugdenhil

Vreugdenhil is de financieel specialist van de partij. Van 2014 tot 2022 heeft hij in de gemeenteraad gezeten. Vreugdenhil is in februari 2020 gestopt om directeur te worden bij het Warmtebedrijf Rotterdam. Na de verkiezingen in maart kwam hij terug als raadslid en nu is hij dus voorgedragen als kandidaat-wethouder.
Partijvoorzitter Ronald Buijt is blij met de drie kandidaten: "Alle drie hebben een overvloed aan politieke- en bestuurlijke ervaring. Daarnaast zijn het kandidaten bij wie Leefbaar-uitgangspunten in veilige handen zijn.".
Voor Denk zijn Faouzi Achbar en Enes Yigit de kandidaat-wethouders. Bij D66 zijn het Chantal Zeegers en Saïd Kasmi

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl